Експерт спрогнозував великий котел для окупантів на півдні України

Співробітники ФСБ невипадково вивозять свої сім’ї з тимчасово окупованих територій півдня України, зокрема з Криму. Вони розуміють, що ЗСУ можуть організувати тут оперативний котел.

Такою думкою в ефірі національного телемарафону поділився військовий експерт Роман Світан, повідомляє УНІАН.

Аналітик відповів на запитання, на що натякають дії членів ФСБ.

«Вони прогнозують дії певного рівня по Криму та Херсонському угрупованню. Справа в тому, що після того, як українські війська завдали удару по Кримському мосту, і також був підірваний кілька місяців тому міст у районі Токмака, який сполучав залізницею Ростов з Мелітополем, то все кримсько-херсонське угруповання може виявитися, особливо після удару по Кримському мосту найближчого, у так званому оперативному «котлі». І природно, з цього «котла» буде дуже складно вийти», — розповів Світан.

На думку експерта, співробітники ФСБ представляють подальші дії українських військових. Вони прогнозують наступ ЗСУ з-під Гуляйполя у бік Мелітополя. Після цього на півдні утворюється котел, з якого складно виїхати — насамперед цивільним. Ось чому силовики з ФСБ уже вивозять свої родини та рідних колаборантів.

«Я думаю, цей результат — поки тільки початок, але не масовий. Вони це робитимуть поки що в закритому вигляді, чимось прикриваючись. Припустимо, як це зараз прикривають загальною евакуацією з Херсонської області. Але евакуюють поки що тільки своїх». , — додав Світан.

Джерело

Читать ещё:  В Украине непогода обесточила 128 населенных пунктов

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *