У Миколаївській області збільшився розмір мінімальних пенсій з інвалідності

З 1 жовтня збільшився розмір мінімальних пенсій щодо інвалідності. Це стосується виплат, призначених згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». На Миколаївщині перерахунок зробили 775 людям, які отримують пенсії відповідно до «військового» Закону. Середній розмір підвищення становив 169 гривень 20 копійок.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Олена Сичугова.

«У осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа рекрутів, солдатів та матросів строкової служби І групи розмір виплати становить 5 025 гривень, ІІ групи – 4 610 гривень, ІІІ групи – 4 396 гривень», — сказала Олена Сичугова.

Інші особи з інвалідністю з числа рекрутів, солдатів та матросів строкової служби І групи отримають виплати у розмірі 4 605 гривень, ІІ групи – 4 396 гривень, ІІІ групи – 4 186 гривень.

Особам, у яких інвалідність не пов’язана із наслідками війни, виплати призначаються у відсотках від мінімальних розмірів. Тобто для старших солдатів, старших матросів, сержантського та старшинського складу строкової служби – це 110 відсотків відповідних мінімальних розмірів пенсій, передбачених для осіб з інвалідністю.

Для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу, осіб молодшого начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України та державної пожежної охорони, осіб молодшого складу Національної поліції, Служби судової охорони, Національного антикорупційного бюро України – 120 відсотків.

Для осіб офіцерського складу та осіб начальницького складу (крім молодшого) органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України та державної пожежної охорони, осіб середнього та вищого складу Національної поліції, Служби судової охорони – 130 відсотків.

Джерело

Читать ещё:  В Украине отменили сбор за справку для покупки и продажи недвижимости

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *