У Німеччині мітингували проти постачання зброї Україні

Мітинг так званого Антимілітаристського альянсу відбувся біля заводу німецького виробника військової техніки та озброєння Rheinmetall AG у Касселі. Його члени протестують проти виробництва та постачання зброї, зокрема й Україні.

Про це повідомляє Rheinmetall Entwaffnen у своєму Twitter-акаунті.

Протест розпочався увечері в четвер, 1 вересня. Правоохоронці зазначили, що настрій натовпу був «агресивним».

«Переслідуватимемо в судовому порядку кримінальні злочини і вживатимемо послідовних заходів проти насильства», — зазначили в поліції.

Демонстранти з транспарантами з антимілітаристськими гаслами тіснили поліцейських до шлагбауму, закидали різними предметами.

У результаті проти демонстрантів застосували перцевий газ та кийки. Правоохоронці також задіяли поліцейський гелікоптер.

У п’ятницю вранці, 2 вересня, у поліції повідомили, що через інцидент ніхто не постраждав. О 07:40 ранку за місцевим часом поліція відрапортувала, що на місці спокійно.

«Ми працюємо з великою кількістю екстрених служб та надаємо співробітникам компаній доступ до приміщень», — наголосили німецькі правоохоронці.

О 10:00 поліція повідомила, що стрічка мітингу розпалася. Однак там додали, що перебої у русі громадського транспорту все ще очікуються.

Джерело

Читать ещё:  Кабмин утвердил порядок подготовки украинцев к сопротивлению: раздадут патроны

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *