У Южноукраїнську збираються «дерусифікувати» назви деяких вулиць та назву самого міста

Наразі спеціальна комісія визначила попередній перелік провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської МТГ, які підлягають перейменуванню. Про це повідомили на офіційному сайті Южноукраїнська

Було вирішено перейменувати 14 вулиць громади, а також було визначено 7 вулиць, які потребують більш детального вивчення питання щодо їх перейменування.

В місті Южноукраїнську підлягають перейменуванню:
  • вул. Дружби Народів,
  • вул. Маяковського,
  • вул. Пугачова, 
  • бул. Цвіточний.
смт. Костянтинівки:

вул. Маяковського, вул. Лермонтова, вул. Поспєлова, вул. 93 Стрілецької дивізії, вул. 96 Танкової бригади, вул. Кузнечна, провулок Пушкінський, провулок Матросова.

с. Іванівка: провулок Пушкінський.
с. Панкратове: вул. Ломоносова.

На наступному засіданні цієї комісії, а також членами комісії буде запропоновано нові назви вулиць по два варіанти для кожної вулиці.

Згодом мешканці міста зможуть подати свої пропозиції щодо назв, які варто надати цим вулицям, а після громадського обговорення – проєкт винесуть на затвердження на сесії Южноукраїнської міськради.

Відповідно до листа Інституту української мови Національної академії наук України нормативна форма власної назви міста Южноукраїнська є Південноукраїнськ.

А що робити мешканцям міста?

Мешканці територіальної громади не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. Усі документи за старими адресами є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа.

За власною ініціативою або у разі потреби (купівлі-продажу, дарування тощо) власник майна, стосовно якого відбулися зміни в назві вулиці, має право звернутися до органу держреєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Під час продажу або іншого відчуження нерухомого майна, ці документи будуть замінюватися за загальною процедурою.

Крім того, у зв’язку зі зміною назви вулиці не потрібно робити перереєстрацію місця проживання у паспорті. Тільки у разі заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо.

Читать ещё:  У Южноукраїнську дві мешканки прославляли у соцмережах окупантів: їм «світить» термін

Документи потрібно буде замінити лише підприємцям

В разі перейменування вулиць, виникає необхідність змін у найменуванні чи відомості про географічне місце юридичної особи шляхом внесення відповідних змін до її установчих документів та змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб.

При цьому суб’єкти підприємницької діяльності зможуть змінити дані про назву вулиці і в загальному порядку при внесенні ними чергових змін до своїх установчих документів, пов’язаних зі зміною складу учасників (засновників, власників), структури управління, розміру статутного фонду, зміни видів економічної діяльності тощо.

Але це зазнає певних додаткових витрат для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які мають бланки та штампи зі старими назвами.

Субсидії нараховуватися будуть

Про зміну назви вулиці повідомляються всі державні органи, соціальні служби тому вони мають приймати документи як із новими назвами в адресах, так і зі старими. Усі реєстри громадян мають бути приведені відповідно до нових назв, певний час там паралельно «співіснуватимуть» старі та нові назви. Тому зміна найменування вулиці не є підставою для відмови в отриманні субсидії.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *