На ЮУАЕС «мобільно» вакцинувались працівники управління соціальних об’єктів

Новий робочий тиждень працівники управління соціальних об’єктів Южно-Української АЕС розпочали з колективної вакцинації. Щеплення від COVID-19 проводила мобільна бригада некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

32 працівники управління соціальних об’єктів Южно-Української АЕС (УСО ЮУАЕС) скористались послугами мобільної бригади з вакцинації. Це ще не всі бажаючі, заначив начальник підрозділу Олександр Стоянов. Нині, аби дотриматись протиепідемічних правил та не зірвати робочий процес, в управлінні розроблено графік імунізації від коронавірусу. «Ми прийняли таке рішення для того, аби провести вакцинацію організовано, щоб наш персонал не стояв у чергах і працівникам було зручніше. Колектив розуміє, що його робота пов’язана з людьми і нині в країні склалася непроста епідемічна ситуація. Зважаючи на те, що наші об’єкти відвідують діти та дорослі, які займаються у секціях, гуртках, групах здоров’я, ходять у басейн, ми вважаємо, що маємо захистити себе та відвідувачів від можливого ризику», — зазначив Олександр Стоянов.

Сам керівник управління вакцинувався вже давно. Каже, мав чітке розуміння того, що щеплення або захистить від хвороби, або ж, у разі інфікування, допоможе легше перенести захворювання. «Убезпечити себе та тих, хто мене оточує», — так пояснює своє рішення художник Палацу культури «Енергетик» Арина Макану. «Я думаю, що вакцинуватися потрібно, адже хвороба не відступає, і єдиною можливістю з нею боротися поки що є лише вакцинація», — додає майстер дільниці з обслуговування і ремонту соціальних об’єктів УСО ЮУАЕС Олена Кір’янова.

Працівникам управління соціальних об’єктів пропонували щепитися двома вакцинами – CoronaVac чи Pfizer. Серед тих, хто зробив вибір на користь імунізації, 30 осіб щепилися вперше, ще 2 отримали вже другу дозу вакцини. «На сьогоднішній день в управлінні працює 486 осіб. Вакцинованих нині трохи більше 15%. Після нинішньої вакцинації у нас буде щеплено більш як 30%, а коли ін’єкцію отримають усі бажаючі, ми досягнемо показника 50%. Сподіваємось, що на відповідальний крок у підсумку зважиться 80% колективу»,— каже Олександр Стоянов.

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 18.03.2024 по 22.03.2024

За інформацією тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимира Смирнова, до послуг мобільної бригади вакцинації в місті вдаються не вперше. Таким чином медики щепили працівників шкіл, дитячих садочків, позашкільних закладів, деяких комунальних підприємств. Що стосується атомної станції, то цього тижня мобільна бригада також вирушить до автотранспортного господарства.

Тож кількість вакцинованого населення в місті енергетиків поступово зростає. Станом на 2 жовтня в Южноукраїнську було щеплено 15,7% мешканців. На атомній станції вже імунізовано 25% персоналу.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *