Річку Південний Буг поповнили 6,6 тоннами риби

У вівторок, 20 жовтня, відбулося зариблення Південного Буга в межах міста Миколаїв. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувача водних біоресурсів відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми. Про це повідомляє пресслужба Миколаївського рибоохоронного патруля.

Так, до водосховища випущено 6 670 кг дволіток риби, середньою вагою близько 300 грамів/екз. Це біля 255 екз. білого та строкатого товстолоба, коропа та білого амура.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Миколаївського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Держекоінспекції, громадськості та представники ЗМІ.

«Здійснили перший етап зариблення Південного Бугу в цьому році. З Новокаховського рибоводного заводу частикових риб було вдало транспортовано та вселено в річку 6 670 кг цьоголітки товстолоба білого та строкатого, коропа та білого амура. Завдяки цим видам риб відбувається біомеліорація. Вони харчуються водоростями й тим самим очищують водойму від зайвої рослинності, а це допомагає запобігти таким явищам як задуха риби», – коментує заступниця начальника управління – начальниця відділу іхтіології та регулювання рибальства Євгенія Хиренко.

Всього, за рахунок виробничого плану, в річку буде вселено біля 500 тис. екз. риби.

Джерело

Читать ещё:  Мовный омбудсмен Креминь зарабатывает больше, чем премьер-министр Шмыгаль

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *