Затримано начальника митного поста аеропорту «Одеса» та його заступника

Начальник митного посту «Міжнародний аеропорт «Одеса» Одеської митниці та його заступник затримано та повідомлено про підозру в отриманні хабара.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані налагодили механізми систематичних поборів від підприємців. Вони отримували по 200 доларів від компаній-імпортерів за кожен контейнер товарів, на який бізнесмени мали всі дозвільні документи.

Державне бюро розслідувань задокументувало кілька фактів отримання митниками неправомірної вигоди на загальну суму 2,4 тис. доларів.

«До одного з підозрюваних звернувся власник товариства, який мав дозвіл на здійснення митної брокерської діяльності. Підприємець хотів уточнити у нього повний список документів та процедуру митного оформлення в умовах запровадженого в Україні військового стану.

Надалі посадовець разом із заступником розробили план, метою якого було систематичне отримання від митного брокера неправомірної вигоди. За неї підозрювані обіцяли не створювати штучних перешкод при митному оформленні товарів, що імпортуються, і прискорити їх митне оформлення в зоні діяльності очолюваного ними митного посту.

Після отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США посадовців митниці затримано», — йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Фігурантам справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання заходів у вигляді утримання під вартою.

Джерело

Читать ещё:  У Миколаєві запрошують донорів: потрібна кров усіх груп

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *