На Одещині ВЛК продавала на день по 20 довідок про непридатність — $10 000 кожна

Правоохоронці впіймали на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині. Також підозри оголосили групі «уклоністів», які хотіли уникнути мобілізації.

Про це повідомляє прес-центр  Служби безпеки України .

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією України ліквідувало масштабну схему ухилення від мобілізації на Одещині.

Внаслідок комплексних заходів викрито все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій, що діяло у складі злочинної групи.

За гроші чиновники «допомагали» військовозобов’язаним «відкосити» від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби стану здоров’я.

«Для цього фігуранти «продавали» своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю «важких діагнозів». Протягом доби організатори правочину могли «наштампувати» понад 20 фальшивих медичних довідок», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, для того, щоб «пропустити» через місцеву ВЛК «уклоністів» з інших регіонів, чиновники виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб. Вартість корупційних «послуг» становила від 7 до 10 тисяч доларів.

Сума залежала від терміновості виконання «замовлення». Отриману підробку «ухилісти» використовували для зняття з військового обліку та подальшого виїзду за кордон.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВВК повідомлено про підозру за фактом «службової підробки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб».

Крім того, встановлено особи та повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагалися скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон.

Підозра оголошена за фактом «ухилення від призову на військову службу». Наразі вирішується питання про обрання для фігурантів запобіжного заходу.

Джерело

Читать ещё:  Прибавки к пенсиям за стаж пересчитают дважды: кто и сколько получит

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *