Представники УПЦ МП забарикадувалися у кількох корпусах Лаври (відео)

Вранці комісія Мінкульту знову не може потрапити до кількох корпусів Києво-Печерської лаври, де забарикадувалися представники УПЦ МП.

Правоохоронці забезпечують публічний порядок і безпеку, а представники заповідника та комісії Мінкульту заходять у корпуси, оскільки у них є на це законні підстави за рішенням суду, повідомила УНІАН пресофіцерка Печерського відділу поліції Києва Оксана Тищенко.

«Вони (представники УПЦ МП, — прим. ред.) не пропускають у корпуси… але правоохоронці не зривали жодних замків», — наголосила вона.

Ситуація у Києво-Печерській лаврі

Вранці 15 серпня у соцмережах розходяться відео, на яких до приміщень Лаври намагаються увійти представники комісії Мінкульту, зриваючи з дверей деяких корпусів замки. Поруч перебуває велика кількість правоохоронців, а також віруючих УПЦ МП.

Раніше у заповіднику «Києво-Печерська лавра» повідомили, що ще з 11 серпня у трьох приміщеннях Лаври забарикадувалися віруючі УПЦ МП.

Вранці 14 серпня заповідник обмежив доступ до нижньої лаври для відвідувачів через те, що зараз там працює комісія Мінкульту. Доступ до корпусів № 54, № 57, № 58, які використовуються як готельні приміщення, поки що обмежений через сторонніх осіб, які там знаходяться та блокують входи.

Спроби звільнити приміщення Лаври від представників УПЦ МП тривають ще з березня, коли ченці офіційно мали виселитися, адже заповідник розірвав з УПЦ договір про оренду. Тоді віруючі УПЦ МП не пропускали комісію Мінкульту до приміщень. Згодом до більшості з них все ж таки вдалося отримати доступ, проте деякі досі залишаються під контролем представників УПЦ, незважаючи на судові рішення про необхідність їх виселення.

Джерело

Читать ещё:  Британія планує виділити на оборонну підтримку України 3 мільярди фунтів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *