В Україні створили унікальний БПЛА Backfire: як він працює на фронті (фото)

У зоні бойових дій в Україні вже понад півроку працює вітчизняний безпілотний летальний апарат Backfire, за допомогою якого бійці загону «Angry Birds» знищують техніку російських окупантів. Про це  йдеться  у матеріалі «Еспресо Захід».

«Зараз ми можемо фіксувати високий рівень його РЕБостійкості, що дуже важливо на фронті. За сім місяців бойової роботи на фронті ми не втратили жодного апарату на ворожій території», — розповів про дрону командир «Angry Birds» Ілля Шполянський .

Backfire характеризується повною автономною роботою. Завдяки цьому він не має жодного каналу зв’язку, який передавав би інформацію туди чи назад, його не бачать ворожі засоби РЕБ. Коли дрон готують до польоту, до нього «завантажують» програму-місію. Безпілотник слідує зазначеним у ній маршруту та координатам, вражає ціль і повертається назад. Причому точка, яку він летить після виконання завдання, який завжди може збігатися з вихідною. Це допомагає убезпечити оператора.

В Україні створили унікальний БПЛА Backfire: як він працює на фронті (фото)

Основна перевага Backfire перед дронами свого типу це те, що він літає практично безшумно. Безпілотний авіаційний комплекс для роботи на фронті складається із трьох ударних апаратів Backfire, пускової станції та станції наземного керування, а також спеціально обладнаного транспортного засобу.

При виробництві безпілотника переважна більшість деталей вітчизняного виробництва. Відсутні закуповують у європейських постачальників, оскільки якість деталей у них надійніша.

В Україні створили унікальний БПЛА Backfire: як він працює на фронті (фото)

Технічні характеристики БПЛА Backfire

  • радіус дії — 35 км;
  • бойове навантаження — 3,6 кг;
  • висота польоту — до 1 км;
  • швидкість — до 84 км/год;
  • озброєння — два касетні боєприпаси по 1,8 кг кожен;
  • вартість — $90 тис.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 25-Ї РІЧНИЦІ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ. Фото

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *