Як отримати посвідчення водія громадянам з ТОТ: пояснення

Українцям з тимчасово окупованих територій (ТОТ) передбачена можливість отримувати або обмінювати посвідчення водія без документів, що підтверджують зареєстроване місце проживання.

Про це повідомляє прес-служба  Мінреінтеграції.

Для отримання посвідчення водія необхідно подавати документи з відомостями про зареєстроване місце проживання одержувача.

» Однак ця норма ускладнює отримання посвідчення водія громадянами, які зареєстровані на ТОТ або в паспортних документах яких не зазначено зареєстрованого місця проживання «, — пише Мінреінтеграції.

Зазначається, що це питання було обговорено під час наради. Зокрема, було внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

» Таким чином, для ВПО передбачена можливість отримувати/обмінювати посвідчення водія без документів, що підтверджують задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) на території України «, — додає прес-служба.

Українцям із ТОТ достатньо надати довідку про постановку на облік ВПО, в якій буде зазначено фактичне місце проживання. Зокрема, довідку, крім паперової форми, можна пред’явити в електронному вигляді із застосуванням порталу «Дія».

Джерело

Читать ещё:  В Украине улучшат качество мобильной связи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *