Южноукраїнськ. ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВУ ТА НАСИЛЬСТВУ ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ. ВІДЕО

Однією з розповсюджених форм порушення прав людини є насильство в сім’ї. Агресія, приниження, жорстка поведінка – від таких протиправних дій найбільше страждають жінки та діти.

Кабінет міністрів встановив Порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Координатором таких заходів в нашій громаді є управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради. Управління активно співпрацює з поліцією та іншими службами, які опікуються сім’ями, члени яких страждають від домашнього насильства. За шість місяців  2023 року в громаді зареєстровано 90 випадків вчинення домашнього насильства. Періодично працівники управління соцзахисту, центру соціальних служб та служби у справах дітей разом із поліцією відвідують сім’ї, з яких надійшли сигнали про конфлікти.

Під час відвідування представники соціальних служб дізнаються про умови життя, з’ясовують обставини, за яких здійснювалося домашнє насильство, проводять бесіди та пропонують як кривдникам, так і постраждалим роботу з психологом, іншу допомогу. Жінки, а постраждалими зазвичай є саме вони, спочатку не хочуть виносити свої проблеми назовні, але після плідної співпраці з фахівцями навіть висловлюють вдячність, особливо коли їм вдається зберегти та зміцнити сім’ї.

Відповідальні служби здійснюють також низку заходів для запобігання домашньому насильству, серед яких інформаційно-просвітницькі, спрямовані на підвищення рівня обізнаності населення з цього питання.


Якщо Ви стали жертвою чи свідком домашнього насильства:

— одразу викликайте поліцію (102).

— пишіть заяву про вчинення домашнього насильства.

— просіть поліцейських, які приїхали на виклик, про винесення термінового заборонного припису.

— звертайтеся до суду з заявою про винесення обмежувального припису стосовно кривдника.


У Южноукраїнській міській територіальній громаді можете звертатися за такими  телефонами:

Читать ещё:  Южноукраїнськ - Виконком за роботою. Видео

Управління соціального захисту населення – (05136) 55517, 55527.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб — (05136) 55181.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги — (05136) 59624, 0505549805.

«Денний центр соціально-психологічної допомоги» — (05136) 54512, 0979712631.

Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги — (05136) 55508.


Зателефонувавши на будь-який з цих номерів, можна отримати психосоціальну і юридичну підтримку та консультацію щодо подальших дій.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *