На відновлення України партнери нададуть 50 млрд. доларів

Під час Конференції з відновлення України, що відбулася у Лондоні, західні партнери пообіцяли надати Уряду додаткові кошти на відновлення країни. Про це пише   Урядовий портал .

ЄС оголосив нову багаторічну програму на майже 50 млрд євро, які спрямують на відновлення, реконструкцію та модернізацію України. США оголосили про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,3 млрд. доларів, у тому числі 675 млн. доларів, які спрямують на відновлення критичної інфраструктури України. Великобританія оголосила про надання додаткових гарантій на суму 3 млрд. доларів для підтримки додаткового кредитування Світового банку до 2027 року, а також 240 млн. фунтів стерлінгів для підтримки невідкладних потреб. Також Швейцарія пообіцяла надати допомогу у розмірі 1,5 млрд. швейцарських франків до 2027 року.

«Близько 500 компаній із 42 країн світу із загальною вартістю активів понад 5,2 трильйона доларів США, які представляють 21 сектор економіки, вже підписали Український business-compact, зобов’язавшись підтримати відновлення та реконструкцію України», — повідомляє прес-служба Урядового порталу.

До цього Великобританія та Україна запустили нову цифрову платформу для пошуку бізнес-партнерів. Відтепер міжнародні партнери у Німеччині працюватимуть над запуском нових ініціатив у форматі «бізнес для бізнесу» для розвитку партнерських відносин із приватним сектором України.

Джерело

Читать ещё:  Програма розвитку ООН акумулює $1 мільярд на відновлення України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *