Чи потрібно відключати Wi-Fi на телефоні вночі

Експерти розібрали деякі ризики, які, з одного боку, повинні змусити користувачів гаджетів замислитися над тим, щоб відключати свій пристрій від бездротового інтернету.

1. Втрата заряду. Wi-Fi економно споживає заряд батареї. Якщо вночі він підключений до стабільної точки доступу і не перебуває у постійному пошуку інших Wi-Fi точок, рівень заряду акумулятора залишиться приблизно на тому ж рівні, що й був увечері.

2. Шкода здоров’ю. Будь-які твердження про те, що Wi-Fi може спричинити проблеми зі здоров’ям і бути причиною поганого самопочуття, не мають під собою жодних доказів. Досліджень, які підтвердили шкоду Wi-Fi здоров’ю людини, немає.

3. Wi-Fi заощаджує мобільний трафік. Багато смартфонів займаються оновленням ПЗ та програм саме вночі – і для цього потрібен інтернет. У цьому випадку Wi-Fi краще за мобільний інтернет. Якщо вночі розпочнеться оновлення програм, синхронізація та створення резервних копій програм, вигідніше використовувати Wi-Fi. Звичайно, не забувайте вмикати режим Не турбувати.

Таким чином, вимикати WiFi на телефоні вночі необов’язково. Його шкода не доведена, а вплив на батарею незначний.

 

itechua.com

Читать ещё:  Вночі ЗС ЗСУ знищили над Україною 25 безпілотників і три крилаті ракети

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *