Російськомовні жителі Латвії закликають Росію «не захищати» їх

У Ризі біля посольства Російської Федерації 29 квітня відбулася акція декількох десятків російськомовних мешканців Латвії, які закликали Росію «не захищати» їх. За повідомленням видань Delfi та LRT, а також «Європейської правди», акцію організувала спілка «Російський голос для Латвії».

Люди зібралися під посольством близько о 14:00 з гаслами проти втручання Росії у внутрішні справи Латвії та використання російськомовних жителів країни на користь РФ.

Зазначається, що спонукало до проведення акції заява Держдуми РФ «Про неприпустимість репресивної політики керівництва країн Балтії щодо російськомовного населення».

Учасники акції виступають проти втручання Росії у внутрішні справи Латвії та використання російськомовного населення країни на користь Росії.

Вони віддають перевагу співпраці з Європейським Союзом та вважають Латвію своєю батьківщиною, в той час як Росію вважають окупантом.

Організатори акції хочуть донести свою позицію тих російськомовних латвійців, які виступають проти політики Москви щодо держав Балтії та обурені, що РФ використовує їх для своїх політичних цілей та розколу у суспільстві.

Читать ещё:  Росія, Китай та Іран поступово об'єднуються проти США, - Bloomberg

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *