Южноукраїнськ. ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ З СОЛДАТОМ ОЛЕКСАНДРОМ ЦАНОВИМ

Жалобна пісня «Плине кача…» знову лунала на площі палацу культури «Енергетик»: Южноукраїнська громада сьогодні провела в останню путь 28-річного солдата Олександра Павловича Цанова, що загинув у Луганській області під час виконання бойового завдання.

Олександр Цанов народився у селі Прибужани Вознесенського району, там закінчив чотири класи. У п’ятий пішов вже у Южноукраїнську першу школу. Після одинадцятого класу опанував професію зварювальника, встиг трохи попрацювати, та згодом його призвали до армії. Служив у Національній гвардії у Києві. Повернувся додому й працював на ремонтно-механічному заводі відокремленого підрозділу «Атоменергомаш». Відпустки присвячував мандрівкам великими містами України, а ще захоплювався музикою, інколи писав вірші. Коли почалася війна, одразу вирішив записатися у територіальну оборону, але на той час добровольців вже було достатньо для громади. 12 грудня 2022 року Олександр був призваний на військову службу за мобілізацією. Потрапив до гранатометного взводу роти вогневої підтримки. 4 квітня під час виконання бойового завдання солдат потрапив під артилерійський обстріл та загинув. Його смерть стала непоправною втратою для батьків Олександра та для його молодшого брата Дмитра.

Щирі слова співчуття рідним та близьким Героя висловили секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко та головний сержант роти охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки старший сержант Андрій Медведєв. У глибокій скорботі присутні схилили голови, вшановуючи пам’ять Олександра Цанова хвилиною мовчання. Мало хто зумів стримати сльози, коли мати солдата отримала національний прапор України від військового. І також зі сльозами южноукраїнці несли квіти герою та схиляли перед ним голови…

Олександр Цанов похований на Алеї слави Южноукраїнського кладовища, але пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - НАШ ВИБІР

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *