Українцям нагадали, як діяти під час землетрусу: поради ДСНС

Руйнівний землетрус у Туреччині та Сирії налякав багатьох, зокрема українців. Сейсмологи вже зазначили, що таке може статися і в Україні, тож у  ДСНС  розповіли про те, як діяти за стихійного лиха.

Якщо це сталося, і ви знаходитесь на 1-2 поверсі будівлі, варто швидко, але без паніки залишити приміщення, і відійти від нього на безпечну відстань. Якщо ви знаходитесь вище, тоді негайно залиште кутові кімнати, і встаньте в отворі дверей або в кутку кімнати подалі від вікон і важких предметів.

Можна спробувати сховатись під міцним столом біля несучих стін та колон. Не забувайте затулити руками голову, адже, як показує практика, це рятує сотні життів.

Як тільки перша серія підземних поштовхів закінчиться, краще відразу залишити приміщення по можливості, але знову ж таки без паніки. Перед відходом слід закрити водопровідні крани, а також відключити газ та електрику.

Важливо не кидатися відразу до сходів або ліфта, а будинок залишати швидко, але обережно. Заради безпеки на вулиці віддаліться від високих будівель, мостів та ліній електропередач.

Рятувальники ДСНС рекомендують по можливості не користуватися автомобілем, а пересуватися пішки. Якщо трагедія застала вас під час водіння, слід зупинитися, відкрити двері, і залишатися в салоні до тих пір, поки не припиняться коливання.

Як тільки ви переконаєтеся, що в безпеці самі, перевірте, чи немає поблизу постраждалих, про яких варто повідомити відповідні служби.

Джерело

Читать ещё:  У інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Української АЕС відзначили фіналістів проєкту «Енергоатом Junior»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *