Під час будівництва казарм на території Миколаївського гарнізону вкрали понад 5 мільйонів, — СБУ

СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону.

Про це у п’ятницю, 3 лютого, повідомляється на сторінці СБУ.

Зазначається, що до схеми розкрадання коштів причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом цього управління.

«Вони є організаторами схеми розкрадання понад 5 мільйонів гривень на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, для реалізації угоди керівник управління уклав кілька договорів із комерційною структурою щодо виконання ремонтно-будівельних робіт.

Згідно з підписаними документами, підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах. Втім, відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми вивели у тінь. Таким чином, казарми залишилися непридатними для проживання військовослужбовців.

Ініційована Службою безпеки будівельно-технічна та економічна експертизи підтвердили факти злочинної діяльності. Під час обшуків у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’яти фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію із доказами оборудки.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою чи службовим становищем).

Триває розслідування щодо притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону нашої держави.

Джерело

Читать ещё:  В Николаевской области СБУ провела масштабные антитеррористические учения

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *