Українці почали встановлювати ГБО на бензинові генератори

В Україні наприкінці 2022 року у зв’язку з плановими та аварійними відключеннями електрики почали активно використовувати бензинові та дизельні генератори. Але оскільки бензин зараз дорогий і можливо його дефіцит, то на бензинові генератори почали встановлювати ГБО, щоб вони працювали на зрідженому газі. 

Послуги із встановлення ГБО на бензиновий генератор пропонують СТО. Для цього використовують заводські газові карбюратори чи автомобільні компоненти. Останнім часом стали частіше застосовувати автомобільні компоненти, оскільки заводські газові карбюратори помітно подорожчали.

Стверджується, що генератори працюють на зниженому газі так само, як і бензині. Більш того, на газі генераторам працювати безпечніше.

Зазвичай бензинові генератори встановлюють ГБО першого покоління. Цього цілком достатньо. Для роботи підходить побутовий пропановий балон (його об’єм становить 29 літрів). Але встановлення ГБО на генератор не означає, що він тепер може працювати лише на зниженому газі. Ні. Цей прилад може працювати на бензині. Користувач сам вибирає, який вид палива використовувати.

Скільки коштує установка ГБО на бензиновий генератор? Це залежить від конкретного міста, регіону та інших чинників. У середньому – 9-12 тисяч гривень. Диверсифікація бензинового генератора може стати в нагоді у разі подальшого подорожчання бензину або нової паливної кризи в Україні.

biz.today.ua

Читать ещё:  Графік роботи лікарів НКП "ЮУ МЦПМСД" 11.02 - 15.02.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *