Українці зможуть безкоштовно обміняти лампи розжарювання на світлодіодні: що відомо

В Україні населенню замінять 50 млн застарілих ламп розжарювання на нові світлодіодні енергозберігаючі.

Про це повідомляє  Міністерство економіки України .

За словами першого віце-прем’єр-міністра — міністра економіки України Юлії Свириденко, в Україні найближчим часом буде запроваджено програму обміну застарілих ламп, і це робитиметься для населення безкоштовно.

«Усього планується зробити заміну 50 млн ламп. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему. Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергозберігаючі ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки надасть докладну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи – механізм буде максимально простим”, — запевнила міністр.

Крім того, закупівлю близько 30 млн. світлодіодних лампочок для України профінансує Єврокомісія. Про це повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн на першій Міжнародній конференції «Солідарні з українським народом», що відбулася сьогодні в Парижі.

«Ми профінансуємо близько 30 млн. світлодіодних лампочок для України. Коли 50 млн. таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт електроенергії — річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції! У темні часи ми стоїмо разом з нашими українськими друзями», — написала Урсула. фон дер Ляйєн у твіті.

Джерело

Читать ещё:  Мобілізовані солдати РФ втікають і вчиняють самогубства

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *