Южноукраїнськ. УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

У періоди стабілізаційних відключень електроенергії  краще не користуватися ліфтами в багатоповерхівках. Українцям надають графіки відключень, проте варто враховувати, що у розкладі можуть бути відхилення. Тому краще припинити користуватися ліфтом уже за 30-40 хвилин до початку відключення.  Але якщо при відключенні світла ви опинились у ліфту ,то в зв’язку з цим  по житловим будинкам, які обліковуються на балансі КП ЖЕО, а також житловим будинкам  ОСББ, які уклали договори на технічне обслуговування ліфтів з КП ЖЕО розроблено алгоритм дії в разі аварійної зупинки ліфтового обладнання :

1. Перевірка фахівцями КП ЖЕО усіх будинків з ліфтами на предмет аварійної зупинки ліфтів у разі зникнення електропостачання ліфта та можливого знаходження в них мешканців.

2. Отримання диспетчерською службою заявок щодо аварійної зупинки ліфтів та необхідністю звільнення осіб, що в них знаходяться.

3. Виїзд аварійних бригад КП ЖЕО з фахівцями та необхідним інвентарем на об’єкт з метою евакуації людей з кабіни у разі зникнення електропостачання ліфта відповідно до Правил будови і безпечної  експлуатації ліфтів.

4. В кабінах ліфтів, на перших поверхах та дошках оголошення розміщено попередження про небезпеку користування ліфтами під час дії комендантської години, повітряної тривоги та відключень електропостачання, а також про небезпеку самостійного звільнення з кабіни ліфта. В кабінах ліфтів розміщено пам’ятку про дії в випадку аварійної зупинки ліфтів.

5. В кабінах ліфтів, на перших поверхах та дошках оголошення розміщено номери мобільних та стаціонарних телефонів  диспетчерської служби КП ЖЕО, по яких можливо з’єднатися на випадок зупинки ліфтів.

6. В КП ЖЕО цілодобово працює диспетчерська служба яка включає в себе електромеханіків аварійної служби.

Однак, дані заходи не можливо здійснити в ліфтах ОСББ, з якими не укладено договори на обслуговування. В разі виникнення випадків зупинки ліфтів на даних об’єктах, КП ЖЕО не має юридичних підстав для забезпечення безпеки людей, що знаходяться в кабіні ліфта. Також з огляду  на те, що КП ЖЕО не обслуговувало дані ліфти,  відсутня інформація про технічний стан ліфтового обладнання та можливі небезпеки під час звільнення людей.

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ...

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *