Судитимуть «агента фсб», який допомагав готувати диверсію на Миколаївщині

На Миколаївщині судитимуть 60-річного громадянина Росії, який допомагав ворожим силам готувати диверсію – підрив греблі на Березанському лимані.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Слідством встановлено, що затриманий з вересня по листопад минулого року, отримавши завдання від представників спецслужб Росії, був залучений до збору відомостей на ділянках місцевості берегової лінії Березанського лиману, в районі однієї з об’єднаних територіальних громад Миколаївського району, для подальшого використання отриманої інформації у підготовці до здійснення вибухів на об’єктах, що мають важливе оборонне значення.

«За допомогою відеокамери квадрокоптера зловмисник здійснював відеофіксацію найбільш сприятливих ділянок місцевості, власноруч виготовляв пояснювальні матеріали до виконаних ним відеозаписів, зокрема щодо відстаней та маршрутів проходження з певного населеного пункту до греблі через Березанський лиман, технічні характеристики дамби та орієнтовні глибини навколо неї, а також зручні ділянки місцевості – ярів між косою лиману та населеним пунктом – для подальшого облаштування спеціальних схованок, у яких можна непомітно розмістити бойові припаси для вибуху, спрямованого на руйнування мосту», — йдеться у повідомленні.

Надалі невстановлені слідством особи, представники Росії, використовуючи вищезгаданий відеоматеріал, виготовили щонайменше одну схованку, в яку помістили 8 корпусів протитанкових мін загальною масою 60 кг, 11 великих пресованих вибухових тротилових шашок та 2 механічних натискних мінних підривача.

Проте реалізувати свій злочинний план зловмисникам не вдалося, а їхні дії не були доведені до кінця через вилучення оперативниками всіх боєприпасів у ході спецоперації у квітні цього року.

Обвинувачений перебуває під вартою. Чоловік підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 113 КК України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу СБУ у Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, йдеться про «агента ФСБ» Михайла Шадріна, громадянина Росії з позивним «Михалич». У грудні минулого року йому поставили завдання – зняти дроном узбережжя біля Очакова та дамбу, що перекриває гирло річки Березань.

Читать ещё:  Заправщиков в Украине обяжут разбавлять бензин

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *