УВАГА! КОНКУРС

Організатор конкурсу «Видавничий центр «12»

За підтримки
Українського інституту книги Донецької обласної державної адміністрації

Інклюзивний літературний конкурс для дітей та юнацтва імені Дмитра Ружевича
(скорочено Конкурс Дмитра Ружевича)

Положення про конкурс

Місія конкурсу – популяризувати українську книгу, вшанувати пам’ять Дмитра Ружевича, унікального хлопця з села Сергіївка на Донеччині, через потужний розвиток його книжкової справи.

Дмитро прожив коротке, але яскраве життя. Через важку хворобу хлопець був змушений пересуватися у кріслі колісному. Але це не завадило йому стати рекордсменом України як наймолодшому директору приватної бібліотеки. Завдяки великій любові до читання та неймовірній внутрішній силі хлопцеві вдалося налагодити зв’язок з великим осередком українських письменників та видавців та через проект Євгенії Пірог «Дмитрикова пошта» потоваришувати з усією книжковою Україною. Дмитрик став прототипом книжкових історій та встиг побувати на Книжковому арсеналі у Києві. А ще – він здійснив свою мрію та відвідав музей Гарі Поттера у Великій Британії.

Історія Дмитра Ружевича – це приклад наполегливості та незламності, приклад того, що у справжньої мрії немає інвалідності.

Конкурс є Всеукраїнським.

Конкурс має на меті:
— популяризувати читання серед дітей та молоді країни,
— формувати у суспільстві толерантне ставлення до осіб з інвалідністю
через зображення персонажів з інвалідністю,
— залучати дітей та молодь з інвалідністю та фізичними особливостями
розвитку до повноцінного творчого життя.

Тема конкурсу – інклюзія, люди з інвалідністю, з особливостями розвитку, діти з особливими освітніми потребами, люди, які є вразливими у суспільстві через фізичний стан, стать, колір шкіри, національність, особисті уподобання та ін. Однак твір має бути не про інвалідність, а про особистість. Кожен автор відтворює власне розуміння інклюзії і доводить своє бачення через літературні образи та оригінальні авторські прийоми. Учасниками конкурсу можуть бути діти та юнацтво віком до 18 років. На конкурс приймаються рукописи українською мовою.

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 10.03.2020 по 13.03.2020

Учасники поділяються на 3 вікові групи:

1) діти до 10 років

2) підлітки (11–14 років)

3) юнацтво (15–18 років)

Жанр творів конкурсу — Оповідання На конкурс подаються виключно ОРИГІНАЛЬНІ твори, які раніше не оприлюднювалися (зокрема через Інтернет) та права на які не передані іншим (юридичним або фізичним) особам і не будуть передаватися до оголошення результатів конкурсу на церемонії нагородження. Рішення про результати конкурсу визначає авторитетне журі. Результати конкурсу оголошуються на церемонії нагородження та через ЗМІ. Твори, що подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються. Твори надсилаються під оригінальним творчим псевдонімом для об’єктивності оцінювання.

Обсяг — до 8000 знаків з пробілами.

Правила оформлення рукопису:

Рукописи надсилаються на електронну пошту inbooksua@gmail.com, тема листа «Конкурс Дмитра Ружевича».

Учасник конкурсу має надіслати три файли:

1 файл – рукопис твору (назва файлу дублює назву твору)

Титульний аркуш рукопису містить таку інформацію: оригінальний псевдонім, який раніше не використовувався, вікова група (діти до 10 років, підлітки (11–14 років), юнацтво (15–18 років)), назва твору, обсяг у сторінках.

Рекомендовані відступи для рукопису: 35 мм зліва, 10 мм справа, по 20 мм зверху і знизу. Шрифт Times New Roman, 14 кегль, одинарний міжрядковий інтервал. Пронумеруйте, будь ласка, усі аркуші, починаючи з титульного.

2-й файл — заява у вільній формі, де зазначається: справжнє прізвище, ім’я, по батькові (за паспортом чи свідоцтвом про народження), вік, домашня адреса, контактні телефони (власний і когось із близьких, для неповнолітніх – обов’язково телефон одного з батьків), електронна адреса, номінація, назва твору, псевдонім, який ви вибрали для участі в Конкурсі (обов’язково для забезпечення анонімності та об’єктивності в оцінці).

Читать ещё:  Южноукраїнськ - Нові старти, нові перемоги

3-й файл — згода на обробку персональних даних (зразок нижче).

Рукописи приймаються щороку до 31 березня.

Урочисте оголошення переможців 14 травня. Організатори залишають за собою право вносити зміни у терміни проведення конкурсу. Переможці особисто поспілкуються з улюбленими українськими письменниками, які пишуть на тему інклюзії, а також отримають набори сучасних українських книжок, цінні подарунки та рік творчої промоції від «Видавничого центру «12».

Питання щодо конкурсу можна надсилати на електронну пошту vcenter12@ukr.net.

Бажаємо успіху!

УВАГА! КОНКУРС

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *