«Я дуже пишаюся, що саме на території Миколаївської області розташоване таке потужне підприємство як ЮУАЕС», — губернатор Миколаївщини Віталій Кім

У День енергетика Южно-Українську АЕС відвідав новопризначений губернатор Миколаївської області Віталій Кім. Очільник обласної державної адміністрації оглянув підприємство та взяв участь в урочистому зібранні з нагоди професійного свята.

Цьогорічний День енергетика на Южно-Українській АЕС відзначали скромно. З огляду на пандемію урочисте зібрання провели у вузькому колі з дотриманням карантинних вимог. З професійним святом енергетиків вітали генеральний директор Южно-Української АЕС Володимир Лісніченко, заступник голови профкому ЮУАЕС Владислав Момотов, перший заступник міського голови Олексій Майборода, народний депутат України Артем Чорноморов та керівник Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім.

Звертаючись до колективу, Володимир Лісніченко зазначив: «У своє професійне свято ми зазвичай підбиваємо підсумки року. Енергетикам завжди є що сказати і про що звітувати. Окрім того, День енергетика ми традиційно зустрічаємо новими перемогами. Ось і цього року, не зважаючи на складну ситуацію, сьогодні у 0 годин 24 хвилини енергокомплекс виконав річний план з виробництва електроенергії. Южно-Українська АЕС, Ташлицька ГАЕС та Олександрівська ГЕС виробили для країни 18 млрд 944 млн кВт-год. У 2020 році підприємство відпрацювало практично без порушень і це говорить про високу кваліфікацію та великий досвід персоналу, якому під силу будь-які завдання. Плани у нас амбітні. Попереду – пуск першої черги бризкальних басейнів та добудова третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС. Далі розпочнуться передпроєктні роботи з будівництва наступних енергоблоків. Я впевнений, усі виклики наш колектив здолає, головне з упевненістю дивитись у майбутнє». Свою промову генеральний директор підприємства завершив привітаннями на адресу колег, які працюють на Южно-Українському енергокомплексі та інших АЕС України, колективів підрядних організацій та ветеранів галузі.

Долучились до привітань та нагородження з нагоди Дня енергетика і почесні гості. За високі професійні досягнення, добросовісне виконання трудових обов`язків та з нагоди свята трьох працівників Южно-Української АЕС відзначено почесними грамотами Міністерства енергетики України, грамотами та листами подяки ДП НАЕК «Енергоатом» — ще 30 фахівців енергокомплексу. У колективі також стало більше на одного заслуженого працівника атомної енергетики, одного почесного працівника галузі, двох відмінників енергетичної сфери та трьох заслужених працівників Южно-Української АЕС. Вручено також одну відзнаку ДП НАЕК «Енергоатом» «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України», три почесні грамоти виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради та три почесні грамоти Миколаївської облдержадміністрації (ОДА). Окрім внеску окремих членів колективу ЮУАЕС, ОДА відзначено ще й вклад у розвиток області всього колективу підприємства.

Читать ещё:  Иран признал, что сбил украинский самолет

Після вручення нагород та урочистостей губернатор відвідав машинну залу першої черги, блочний щит управління енергоблока №2, де залишив привітання та відгук у книзі пам’ятних записів. Також він побував на робочому місці начальника зміни Южно-Української АЕС.  Підсумовуючи свій перший візит на підприємство, Віталій Кім зазначив: «Я дуже пишаюся тим, що саме на території Миколаївської області розташоване таке потужне підприємство як Южно-Українська АЕС. Я хотів особисто познайомитися з людьми та на власні очі побачити, як організовано таке виробництво. Скажу чесно, мені дуже сподобалось те, що я побачив. Велике підприємство, гарний керівник та усміхнений, доброзичливий колектив».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *