Госпитализированный с COVID-19 мэр Николаева выступил против карантина «выходного дня»

Николаевский городской голова Александр Сенкевич выступил против введения «карантина выходного дня», который был введне постановлением КМУ в среду, 11 ноября.

Об этом сообщается на официальной страничке мэра в «Фейсбук».

«Я проти «карантину вихідного дня». Коронавірус розповсюджується незалежно від часу і місця. А такі жорсткі заходи безпеки значно «вдарять» по наступному бюджету нашого міста. Нагадаю, що за час жорсткого карантину Миколаїв втратив 100 мільйонів гривень зі своєї доходної частини. Але якщо бюджет міста можна врегулювати (на щось зменшити видатки, десь зекономити, скоротити фінансування програм), то бізнес просто не витримає такого напруження», — написал Сенкевич.

Он также сообщил, что все представители отельно-ресторанного бизнеса, с которыми он общался, говорят о том, что в случае введения карантина «выходного дня» сенса работать у них нет вообще. В то же время Сенкевич признает, что минувшей весной избежать большого количества заболевших коронавирусом удалось лишь благодаря жесткому карантину.

«Фактично сьогодні місцева влада знаходиться на роздоріжжі між коронавірусом і коронакризою. Тому ми повинні обрати третій шлях – золоту середину, яка задовільнить бажання людей працювати (адекватне здорове бажання) та бажання влади зупинити повальне розповсюдження COVID-19.

Моя пропозиція – уникати гучних вечірок та великих свят у закладах харчування, скоротити кількість місць за одним столом, працювати до 22:00. Окремо хочу підкреслити, що спілкування з персоналом повинно проходити в масках. Безконтактне меню. Саме таке звернення місцева влада направить на розгляд до обласної та державної комісії ТЕБ і ЧС.

На жаль, так пішло, що на місця ми отримаємо лише вказівки відносно тих чи інших карантинних заходів. І не маємо ніякого механізму компенсації для тих, хто вимушений згорнути свій бізнес. Немає навіть державної програми «реабілітації» бізнесу, що постраждав від карантинних заходів. Сподіваюсь, що зараз почнеться рух в цьому напрямі і кожний підприємець, який працює за всіма вимогами закону, зможе себе таким чином застрахувати», — сказано в сообщении на странице мэра Николаева.

Читать ещё:  Южноукраинский оркестр Gard Band поздравит всех с Днем Независимости Украины

Напомним, вчера, 10 ноября, Александр Сенкевич был госпитализирован в городскую больницу №1  в связи со сложным течением заболевания коронавирусной инфекцией.

Утром в среду, 11 ноября, перед зданием мэрии Николаева против введения тотального карантина в выходные дни протестовали представители ресторанного бизнеса.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *