Кожна українська сім’я заплатить дві тисячі грн на рік, – «Наш край» закликає владу скасувати раб-тарифи

“Наш край” вимагає від влади негайно скасувати раб-тарифи та зобов’язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж зі своїх надприбутків. Про це сьогодні заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що влада змушує українців сплачувати додаткові кошти на модернізацію електромереж, які знаходяться у власності олігархів.

«З 1 квітня запроваджуються раб-тарифи на електрику. Загалом, українці мають “проінвестувати” олігархів на 30 млрд грн щорічно, тобто кожна сім’я заплатить дві тисячі грн на рік, щоб олігархи модернізували власні енергомережі. “Наш край” вимагає від влади негайно скасувати раб-тарифи та зобов’язати олігархів інвестувати в модернізацію енергомереж зі своїх надприбутків, – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова партії «Наш край» наголосив, що влада заклала у раб-тарифи доходність обленерго у розмірі 12,5% річних від вартості активів – як на старі, так і на інвестиції у нові.

«Складається цікава ситуація: більшість обленерго скуповувалась багато років тому за «справедливу» суму від 200 млн до 2-3 млрд грн. Перед запровадженням раб-тарифів ті самі обленерго вже були оцінені у 5-6 млрд грн. Таким чином, сума доходу від раб-тарифів становитиме від 625 млн до 1,125 млрд грн на одне обленерго», – повідомив Олександр Мазурчак.

Детальніше читайте на сайті — https://goo.gl/kvV2FF

Читать ещё:  Оккупанты начали наступление на востоке, - ОП

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *