Южноукраїнськ — В очікуванні тепла

У місті-супутнику ЮУАЕС розпочався опалювальний сезон. ВП ЮУАЕС разом з КП ТВКГ днями подали тепло до закладів освіти та об’єктів соціальної інфраструктури міста Южноукраїнська. У мешканців міста виникає питання: коли ж розпочнуть опалювальний сезон для житлового фонду? Відповідаємо.

Згідно з пунктом 5 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 (із змінами), рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами відповідних сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями, виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами.

На підставі пункту 4 розділу Х Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378, включення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує +8°С, а відключення – коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С.

За фактичними матеріалами спостережень озерної гідрометеорологічної станції ВП «Южно-Українська АЕС» 19-20 жовтня середньодобова температура повітря становила +8,4°С, 20-21 жовтня — +7,5°С, 21-22 жовтня — +10,9°С, а 22-23 жовтня +13,9°С.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ПОВТОРНЕ ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПОЧАТОК ФОРМУВАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ З ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАДИ ДИРЕКТОРА НКП ЮУ МЦПМСД

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *