Визначено краще наукове дослідження молодих працівників ЮУАЕС

На Южно-Українській АЕС відбулася друга частина конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників. 13 серпня свої дослідження презентували учасники виробничого напрямку.

На участь у цьому етапі конкурсу заявилося вісім учасників. Вони презентували сім конкурсних робіт. Молоді атомники досліджували питання культури безпеки, вдосконалення методів навчання інструментам запобігання помилок в області технічного обслуговування і ремонтів, переробки радіоактивних відходів, ефективності управління аварійними режимами тощо. Цього року пандемія внесла свої корективи і конкурс проводили пізніше ніж зазвичай. Тож часу на підготовку у конкурсантів було більше.

Заслухавши усіх молодих дослідників, конкурсна комісія віддала перше місце  інженеру з розрахунків та режимів відділу ядерної безпеки Ігорю Тітімцю. Випускник університету Шевченка навчався у закладі вищої освіти за тристороннім договором. Рік тому був прийнятий на роботу і  нині вже взяв участь у конкурсі. Напрацювання до свого дослідження молодий спеціаліст почав робити ще в університеті. Мета роботи – оцінка можливості збільшення максимальної кількості  тепловиділяючих збірок, які знаходяться в чохлі свіжого палива під час проведення транспортно-технологічних операцій.

Друге місце зайняли інженер з експлуатації устаткування атомної електростанції Артем Шишканов та інженер-конструктор конструкторсько-технологічного відділу Віталій Хоменко. У спільній роботі вони перейнялися зменшенням опромінення персоналу. Молоді фахівці запропонували замінити людину на робота під час виконання радіаційно небезпечних робіт. Власноруч розроблену модель робота хлопці презентували безпосередньо під час доповіді.

Третє місце посів головний фахівець з атомних електростанцій служби головного технолога Євген Нікітенко. Неодноразовий учасник конкурсу наукових доповідей цього разу представив роботу з підвищення ефективності управління аварійними режимами за рахунок застосування інформаційно-пошукової системи кризового центру ЮУАЕС.

Заслухавши усі доповіді, голова конкурсної комісії, заступник генерального директора ЮУАЕС з якості та управління Володимир Богатчук резюмував: «Я думаю, ми за роки проведення конкурсу досягли більш якісного підходу як з боку учасників, так і зі сторони журі. Досить помітне зростання інтелектуального рівня доповідей, яке має свій приріст з року в рік. Дякуємо вам за роботу, яку ви виконуєте на благо нашої АЕС та атомної галузі».

Традиційно усі призери конкурсу будуть відзначені грошовими преміями. Окрім того, для переможця спеціальний приз готує Організація молоді профспілки ЮУАЕС. Цього року це наплічник та бездротові навушники.

Читать ещё:  Блок №3 ЮУАЭС: ремонт и реконструкция

За місяць переможці у соціально-профспілковому та виробничому напрямках представлятимуть Южно-Українську АЕС на галузевому рівні.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *