Юрій Фомін, заступник генерального директора з капітального будівництва ВП ЮУАЕС, про реалізацію соціальної програми добудови Ташлицької ГАЕС

Юрій Фомін, заступник генерального директора з капітального будівництва ВП ЮУАЕС, про реалізацію соціальної програми добудови Ташлицької ГАЕС:

«Минулого року компанія «Енергоатом» відновила фінансування соціальних та екологічних заходів, пов’язаних з будівництвом Ташлицької ГАЕС. Кошти передбачалися на дитячий садок у селі Трикрати Вознесенського району, водозабірні споруди міста Вознесенська і на облаштування під’їзних шляхів до мостової переправи Костянтинівка-Богданівка через Південний Буг.

За першими двома об’єктами тендери пройшли, роботи розпочалися. Щодо під’їзних шляхів до мосту двічі торги не відбулися через відсутність достатньої кількості учасників. Замовник торгів – управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації. В результаті майже 5 млн грн не були реалізовані.

Загалом минулого року виконано робіт на 19,6 млн грн, профінансовано 7,4 млн грн. Кредиторська заборгованість на початок 2019 року становила 12,2 млн грн. Нині НАЕК «Енергоатом», перебуваючи в скрутному фінансовому становищі, робить все можливе, щоб знайти шляхи погашення кредиторської заборгованості.

На виконаннясоцпрограми нинішнього року передбачено18 млн грн. На дитячому садку в Трикратахта водозаборіу Вознесенську роботи продовжуються. На дорогу до мостової переправи через Південний Буг та облаштування берегових пристроїв – бун, до яких кріпитимуться понтони, в поточному році передбачено 8,5 млн грн. Маючи ці гроші в бюджеті, управління капітального будівництва Миколаївської обласної адміністрації провело тендерну процедуру на перший етап робіт. Нині він успішно втілюється».

 

Довідка:

Програма соціальних та екологічних заходів, направлених на розв’язання соціальних  і екологічнихпроблем прилеглих до зони будівництва ТашлицькоїГАЕСрайонів (соціальна програма), діє від початку відновлення будівництва ТГАЕС. Починаючи з 2001 року, на її реалізацію направлялося до 10% від загальної вартості будівництва. Розпорядник коштів – управління капітального будівництва Миколаївської обласної адміністрації.

Источник

Читать ещё:  В российской Думе обнаглели и заявили, что без РФ "цивилизации в Украине не будет"

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *