Представники ЮУАЕС привітали першого в енергетиці Героя України

25 травня енергетична спільнота нашої держави вітала людину, яку про праву називають патріархом української гідроенергетики. 90-річний ювілей відзначав  голова Науково-технічної ради компанії Укргідроенерго, Герой України Семен  Ізрайлевич Поташник. 

До офісу Громадської Спілки «Асоціація «Гідроенергетика України» цього дня завітали численні гості, у тому числі представники ДП «НАЕК «Енергоатом». Серед них — делегація ВП ЮУАЕС на чолі з генеральним директором Володимиром Лісніченком.

Перелік регалій та заслуг Семена Ізрайлевича нараховує кілька сторінок. У южноукраїнських енергетиків особлива історія співробітництва. Найбільш активна її фаза розпочалася з моменту формування колективу станції Ташлицької ГАЕС. Компанія «Енергоатом» звернулася по допомогу до людини, яка на своєму трудовому шляху будувала та вводила в експлуатацію чимало гідроенергетичних об’єктів. Персоналу споруджуваної Ташлицької ГАЕС з енергетиків–атомників потрібно було перекваліфікуватися в гідроенергетиків. Цей шлях належало пройти багатьом з новосформованого колективу. З Семеном Ізрайлевичем  була досягнута домовленість про те, що енергетики з Півдня України пройдуть навчання на єдиній  у той час в країні гідроакумулюючий станції — Київській.

У подальшому завдяки підтримці Семена Поташника став можливим успішний пуск першого гідроагрегату Ташицької ГАЕС у встановлені терміни. «Варто зазначити, що гідроенергетика —  область інженерії, яка має свою особливу специфіку. Колективу ТГАЕС спочатку було складно. Завдяки допомозі Семена Ізрайлевича, його безцінному професійному досвіду, широким зв’язкам в технічних колах тернистий шлях першопрохідців був пройдений нами значно легше», — наголошує заступник головного інженера ВП ЮУАЕС – директор каскаду ГЕС-ГАЕС Олександр Фальчиков.

Источник

Читать ещё:  Южноукраїнськ - УВАГА! КОНКУРС!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *