Депутату від  партії «Батьківщина»  С.Горностаю, загрожує  5 років колонії.

Слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області відкрито кримінальне впровадження та внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення ч.3 ст191КК України за фактами можливого привласнення грошових коштів при виконанні договорів поставки медичного обладнання, укладених між Южноукраїнською міською лікарнею та ТОВ «Альянс-2013».
Про це говориться в листі, направленому на ім’я міського голови старшим слідчим Національної поліції України ГУНП в Миколаївській області.
Нагадаємо,що у 2019 році, рішенням сесії ЮУ міської ради КЗ «Южноукраїнська міська лікарня» були виділенні кошти на купівлю медичного обладнання , а саме – відеогастроскопу, відеодуоденоскопу та комплектуючого обладнання до нього. Всього з бюджету було витрачено більш 5 млн.  гривень. Процедурою закупки займався тендерний комітет лікарні, який був сформований під контролем  депутата Южноукраїнської міської ради С.Горностая, яким було «рекомендовано» заключити договір саме з фірмою « Альянс -2013».
Саме він був частинкою ланцюжка, який був продуманий в питанні «відмивки коштів», щодо закупівлі іншого медичного обладнання  за гроші кабміна, а це більше 18 млн гривень, по протекції  бувшого народного депутата О.Лівіка, перед  виборами до Верховної ради.
На превеликий жаль, частина обладнання, який був куплений  по «рекомендаціям» Горностая Міською лікарнею, вже вийшло з обігу в зв’язку з поломкою і неможливістю ремонту.
В разі доведення вини Горностая, а це буде незаперечним фактом, депутату загрожує реальний строк до 5 років.
Читать ещё:  Генпрокурор Луценко рассказал, как посол США вручил ему список неприкасаемых людей

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *