Чемпіонат України з сумо серед дорослих та молоді. Южноукраїнські борці на п’єдесталі пошани

20 — 22 лютого 2020 року у місті Луцьк відбувся чемпіонат України з сумо серед дорослих та молоді в якому прийняло участь близько 500 учасників з різних регіонів України.

Сумоїсти Южноукраїнська в складі збірної команди Миколаївської області прийняли участь у цих змаганнях та вибороли наступні місця:

Болотова Діана — І місце до 70 кг (молодь до 21 року), ІІ місце до 70 кг (молодь до 23 років), ІІ місце до 73 кг (дорослі);
Адилханян Карина — ІІ місце до 75 кг (молодь до 21 року), І місце до 75 кг (молодь до 23 років), І місце до 73 кг (дорослі);
Толстова Альона — ІІ місце до 60 кг (молодь до 21 року), І місце до 60 кг (молодь до 23 років), І місце до 60 кг (дорослі);
Шкепаст Марк — І місце до 70 кг (молодь до 21 року), ІІ місце до 70 кг(молодь до 23 років);
Хлюстін Анатолій — ІІ місце до 85 кг (молодь до 23 років), ІІІ місце до 85 кг (дорослі);
Мільковський Владислав — І місце до 92 кг (молодь до 23 років);
Тімашков Юрій — ІІ місце до 77 кг (дорослі);
Марченко Валерій — ІІ місце до 92 кг (дорослі);
Мензул Руслан — ІІІ місце до 115 кг (дорослі);
Приходько Дмитро — ІІІ місце до 100 кг (дорослі);
Андрієвич Данило — ІІІ місце до 60 кг (молодь до 21 року).

В командних змаганнях серед чоловіків команда Миколаївської області у складі Марченко Валерія, Мензула Руслана, Тімашкова Юрія, Хлюстіна Анатолія посіла третє місце.

Боротьба сумо — це не просто спорт, це частина японської культури, це дуже стародавнє бойове мистецтво. У наш час боротьба сумо не втратила своїх самобутніх коренів. Шлях спортсмена дуже нелегкий, з дитинства йому належить випробувати безліч труднощів.

Читать ещё:  СОБЫТИЯ ЮЖНОУКРАИНСКОЙ НЕДЕЛИ (новости города за 4-15 апреля по официальным и не только источникам)

Для того щоб перемогти в сумо, досить виштовхнути суперника за межі кола або змусити його торкнутися поверхні кола будь-якої частиною тіла, крім ступнів. Через невеликого розміру рингу найменша помилка, допущена борцем, призводить до поразки. Тому в сумо спортсмен повинен постійно стежити за своїм рівновагою, володіти миттєвою реакцією, вміти використовувати в свою користь силу і руху противника, відчувати його центр ваги і площу опори.

Участь у таких змаганнях сприяє підвищенню спортивної майстерності, тому що їх успіхи це — результат таланту та наполегливої праці.

Бажаємо тренеру – викладачу Тімашкову Юрію Миколайовичу та його вихованцям вдалого виступу на Чемпіонаті Європи з сумо, який відбудеться в м. Баку (Азербайджан) в квітні місяці 2020 року!

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *