Южноукраїнськ — КОНКУРС ДЛЯ ОСББ НА ОТРИМАННЯ КОШТІВ НА ВПРОВАДЖЕННЯ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ЗАХОДІВ В БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКАХ

ГО «Агентство економічного розвитку» оголошує конкурс для ОСББ з метою підвищення темпів впровадження енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках. В рамках спільного проєкту Уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку», що реалізовується за фінансової підтримки Уряду Швеції та ПРООН  у співпраці з Южноукраїнською міською радою створено  інструмент – Револьверний фонд (далі — РФ), з якого фінансуватимуться енергозберігаючі заходи.

Фінансування представляє собою поворотну фінансову допомогу, яку ОСББ може отримати строком на рік для підвищення енергоефективності в будинках.

Для участі в конкурсі ОСББ необхідно заповнити заявку (в електронному вигляді або через гугл форму https://docs.google.com/forms/d/1ydubgGxM7j1tQEguO0rcuQZIATI4rZ_QuX6e_wAeZxc/edit) та подати пакет документів:

  • Анкета заявника;
  • Статутні документи ОСББ;
  • Протокол загальних зборів про рішення взяти поворотну фінансову допомогу у РФ, та вступ в Асоціацію ОСББ (для сплати внесків на поповнення фонду (за згодою) та покриття витрат на адміністрування РФ).

Кінцевий строк подачі заявок — 15 березня 2020 року.

Поворотна фінансова допомога надається при сплаті 5% від суми ОДНОРАЗОВО після підписання угоди, через Асоціацію ОСББ – на адміністрування Фонду.

Після взяття допомоги ОСББ за своїм рішенням може сплачувати  щомісячно внески до АОСББ в розмірі 0,01коп./кв.м. на поповнення Револьверного фонду свого міста.

Протягом 3-х робочих днів комісія розглядає заявку і в разі погодження ОСББ надає пакет документів для перевірки на відповідність фінансової стабільності будинку та розрахунку максимальної суми, яку ОСББ може отримати в Фонді. Перелік документів:

  1. Протокол обрання складу правління та протокол обрання голови правління.
  2. Кошторис об’єднання та протокол затвердження внесків.
  3. Останні три звіти ревізійної комісії.
  4. Наказ про ведення бухгалтерського обліку.
  5. Протокол про прийняття рішення щодо взяття коштів з РФ.
  6. Довідка Правління про динаміку заборгованості по внескам (встановленої форми).
  7. Перелік форм бухгалтерського обліку – звіт неприбуткових організацій, Баланс форма 1мс, регістри бухгалтерського обліку.
Читать ещё:  «Здесь меня ждет смертная казнь»: подробности задержания Протасевича

При цьому, ОСББ має відповідати критеріям політики безпеки Фонду:

  1. Ведення діловодства та внутрішньої документації.
  2. Ведення бухгалтерського та податкового обліку відповідно до вимог чинного законодавства.
  3. Наявність затвердженого кошторису та розрахованих відповідно до нього сум внесків на утримання будинку та прибудинкової території з розподілом на постійні витрати та ремонтний фонд.
  4. Допустимий рівень заборгованості по сплаті внесків на утримання будинку та прибудинкової території в межах 10% співвласників, заборгованість яких складає більше року.
  5. Відсутність заборгованості перед бюджетними структурами та іншими кредиторами.

Кошти надаються в два етапи. Фінансування кожного наступного етапу відбувається після отримання звіту (встановленої форми)  про використання коштів попереднього етапу.

За більш детальною інформацією звертатись за телефонами 0667475325, (05134) 32250,  заявки необхідно відправляти на електронну пошту: ngo@aer.net.ua

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *