Южноукраїнськ — ПРО ПОГІРШЕННЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ (ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ)

19 жовтня на північному заході області надзвичайна пожежна небезпека 5 класу, на решті території та у м Миколаїв очікується пожежна небезпека 4 класу. До кінця дня 18 жовтня, вночі та вранці 19 жовтня по області та м Миколаїв збережеться туман, видимость 100-500 м, 1 рівень небезпечності, жовтий.

Населення міста  просимо утриматись від пересування на власному транспорті у природно-заповідній зоні та утриматись від розведення відкритого вогню (багать) у непристосованих місцях, при паркуванні забезпечити безперешкодний проїзд комунальної та спеціальної техніки.

Аби уникнути аварій під час туману, варто взяти на замітку кілька рекомендацій:

• Прогріваючи авто, увімкніть склоочисники. Часто ілюзії густого туману додає брудне лобове скло.

• Позбавтеся туману зсередини. Не допускайте запотівання стекол. Якщо ж таке сталося, то включіть опалення і вентиляцію салону.

• Зменшить швидкість. «Золоте» правило їзди в тумані: швидкість руху не повинна перевищувати половини відстані видимості (при видимості 10 метрів – швидкість не більше 5 км / год).

• Коли потрапили в туман, слід забути про маневрування, обгони, випередження. Якщо ж є гостра необхідність такого маневру, то будь-яким способом попередьте навколишніх про свої наміри: світлом фар, сигналом, поворотником. Також варто відмовитися від раптового та різкого гальмування. Якщо ж ви змушені зупинитися в силу певних обставин, тоді починайте повільно зменшувати швидкість, а після зупинки вмикайте аварійну сигналізацію.

• Позначте себе. Ідеальним буде наявність протитуманок. Але за умови, що вони правильно установлені та оптимально відрегульовані (тут варто довіритися фахівцям).

• Тримайте дистанцію. Їдьте на безпечній відстані від автомобіля, що рухається попереду. Задні ліхтарі такого під час туману можуть створити оманливе відчуття безпеки. Тому що далі, то краще.

• Режим тиші. Бажано, щоб під час руху в салоні не було гучної музики – так краще чути звуки іншого авто.

Читать ещё:  Британская военная база в Украине: что скрывается за заявлением МИД

• Емоційна напруга. Водіння в тумані сильно виснажує. Тому стомлюєтеся ви значно швидше. У такому випадку краще зупинитись і відпочити.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *