На першому енергоблоці Южно-Української АЕС стартував планово-попереджувальний ремонт

29 серпня о 02 год 10 хв перший енергоблок Южно-Української АЕС відключено від енергосистеми України для проведення середнього планово-попереджувального ремонту тривалістю 52 доби.

До виконання заплановано низку капітальних, середніх і поточних ремонтів, експлуатаційний контроль металу та технічне опосвідчення обладнання. У переліку реконструктивних робіт – адаптація перевантажувальної машини у процесі впровадження технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом з використанням контейнерів «Holtec» та інші планові заходи.

Станом на 29 серпня другий енергоблок Южно-Української АЕС працює без зауважень у заданому режимі. На третьому з 16 травня триває капітальний планово-попереджувальний ремонт.

Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. 29 серпня він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном 0-800-500-107 безкоштовної «гарячої лінії» та за телефоном-автовідповідачем (05136)2-29-93.

Джерело

Читать ещё:  Южно-Украинская АЭС готовится к ремонту дизель-генераторов

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *