На екскурсію на атомну станцію – за власною ініціативою

Южно-Український енергокомплекс 5 червня відвідала збірна делегація, до якої ввійшли мешканці селища Арбузинка, Миколаєва, Київа і міста-супутника Рівненської АЕС Вараша.

Організатори цієї екскурсії – фахівці інформаційного підрозділу Южно-Української АЕС —  кажуть, що давно не було такої цікавої групи екскурсантів. Річ у тім, що всі вони мали мрію відвідати енергокомплекс, самі проявили ініціативу і самі зробили все, аби їхня мрія здійснилась.  Дехто приїхав із членами своєї родини, а дехто з друзями і колегами.  Власне, саме тому під час екскурсії відбувався постійний діалог між спеціалістами атомної станції та гостями, адже останні завчасно озброїлися запитаннями та спеціалізованою  інформацією.

Розпочалася подорож Южно-Українським енергокомплексом з Інформаційного центру «Імпульс», де гостям розповіли про атомне підприємство, познайомили на  прикладі діючих макетів з принципом роботи реакторів ВВЕР-1000, показали, як виглядає касета з ядерним паливом для енергоблока. Потім група екскурсантів побувала на пристанційному майданчику атомного підприємства, на повномасштабному тренажері першого та другого енергоблоків, а також на центральній прохідній АЕС.

На оглядовому майданчику Ташлицької ГАЕС гості слухали інформацію про гідроакумулюючу електростанцію, милувалися краєвидами Південного Бугу, фотографувалися, а на знак подяки за цікаву екскурсію навіть читали вірші.

«Цікаво було нам усім – і синові, і чоловікові, і мені, — поділилася враженнями Наталя Стращенко з Арбузинки. —  Ми просто зачаровані тим, що почули і побачили! Такі екскурсії дуже потрібні, адже ми народилися і живемо у сусідньому населеному пункті, на атомній станції працюють наші родичі, а ми багато про що навіть не здогадувалися».

Источник

Читать ещё:  УВАГА! КОНКУРС

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *