На Ташлицькій ГАЕС пройдуть тактико-спеціальні навчання пожежників

На Ташлицькій ГАЕС 26 липня пройдуть тактико-спеціальні навчання особового складу підрозділів Южноукраїнського міського гарнізону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Тренування з ліквідації УМОВНОЇ пожежі пройде в приміщенні центрального маслогосподарства ТГАЕС.

У практичному відпрацюванні навичок боротьби з вогнем візьме участь особовий склад трьох Державних пожежно-рятувальних частин — №25, №27 і №28, а також персонал гідроакумулюючої електростанції.

Мета навчань — відпрацювання прийомів і методів роботи зі спецтехнікою під час гасіння пожежі, а також перевірка взаємодії об’єктового штабу, штабу на пожежі та інших служб, що беруть участь у гасінні УМОВНОЇ пожежі.

Додатково:

Високоманеврена Ташлицька ГАЕС – одна зі складових Южно-Українського енергокомплексу, що є єдиним в Україні підприємством з комплексним використанням базових ядерних, а також маневрених гідро- та гідроакумулюючих потужностей. Основне призначення ТГАЕС — виробництво електроенергії для покриття вечірніх і ранішніх піків споживання та використання надлишкової нічної енергії.

На даному етапі на Южно-Українському енергокомплексі в експлуатації перебувають 3 атомні енергоблоки сумарною встановленою потужністю 3000 МВт Южно-Української АЕС, 2 гідроагрегати сумарною потужністю 9,8 МВт Олександрівської ГЕС і 2 гідроагрегати сумарною робочою потужністю в генераторному режимі 320 МВт Ташлицької ГАЕС.

Спорудження гідроакумулюючої електростанції триває. Наказом президента ДП «НАЕК «Енергоатом» від 12 березня 2019 року «Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС. Введення гідроагрегатів №№ 3-6 (м. Южноукраїнськ Миколаївської області (Коригування)» визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 906 МВт.

Источник

Читать ещё:  На Ташлицькій ГАЕС встановлюють блочний трансформатор для пуску агрегата №3

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *