В Украине зарегистрирована петиция о досрочном роспуске Рады

В Украине зарегистрирована электронная петиция о досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины 8-го созыва.

Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VIII скликання. №22/052270-еп

Текст опубликован на сайте официального интернет-представительства Президента Украины 26 апреля Дмитрием Андреевичем Латухой.

«Відповідно до ч. 2 ст. 5 Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи місцевого самоврядування.

ст. 69 Конституції України визначає, що народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії.

21 квітня 2019 року Український народ, з підтримкою понад 73% обрав свого Президента. Однак, Верховна Рада України, яка за даними різних соціологічних досліджень має найнижчу довіру у суспільстві (4-8 %), вступає у конфронтацію до новообраного Президента України Володимира Олександровича Зеленського.

У зв’язку з тим, що парламент, не користується підтримкою в суспільстві та по суті стає оппонентом вибору українського народу, вимагаємо згідно зі своїми повноваженнями розпустити Верховну Раду України VIII скликання», — сказанно в тексте электронной петиции.

За пять дней петицию поддержали 4645 граждан Украины. Для того, чтобы петиция была рассмотрена, необходима поддержка 25000 человек. Сбор подписей продлится еще 87 дней.

Источник

Читать ещё:  Названы самые высокие зарплаты в Кабмине и Раде

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *