Українцям навішають нові тарифи

Найближчим часом у Верховній Раді буде розглянуто законопроект, який покликаний розширити сферу застосування екологічного податку. Його прийняття суттєво вплине на податковий відрахування підприємців і зачепить пересічних українців.

Прийняття законопроекту, який розширює сферу екологічного податку, обіцяє підприємцям і споживачам нові платежі за утилізацію побутових відходів. Про це повідомляє USlonline.com.

Новий законопроект передбачає, що екологічний податок, будуть зобов’язані платити підприємці, які виробляють чи імпортують товар в упаковках (або безпосередньо упаковки). Плата напряму буде залежати від матеріалів.

Тобто в залежності від того, з якого матеріалу будуть виготовлені упаковки, плата за кілограм складе від 084 до 6,18 грн.

Для простих споживачів прийняття цього законопроекту також не пройде безслідно. Якщо зараз пересічний українець платить податок на розміщення побутових відходів в розмірі 4,02 грн, то згідно з пропозицією депутатів, громадяни повинні будуть платити до 80 грн за кілограм.

Читать ещё:  В Украине рекордно выросла смертность на воде

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *