У перший клас по-новому: що зміниться для маленьких українців

У понеділок, 23 квітня, в українських містах стартував набір першокласників за новими правилами. Так, повідомляється, що тепер дітей повинні приймати в школу виключно за місцем проживання, а не за результатами співбесіди і тестування, як це було досі.

Також відзначимо, що у першу чергу зараховуються діти, які проживають на території обслуговування установи. Також учні, у яких вже навчаються брати або сестри. І є вчителі, діти яких йдуть в перший клас, вони також зараховуються в заклад в першу чергу, передає Politeka.

При цьому з’ясувалося, що набір триватиме до 1 червня. А з початку літа, якщо залишаються вільні місця, зможуть бути зараховані й інші бажаючі навчатися саме в обраній школі, не за місцем проживання.

Раніше, міністр освіти Лілія Гриневич заявляла, що порядок прийому дітей до школи передбачатиме лотерею — шляхом жеребкування будуть розігруватися вільні місця у престижних школах.

«Жеребкуванням буде вирішуватися, хто потрапить на вільні місця. Які можуть бути критерії? Я назву базові. По-перше, жеребкування мало відбуватися у присутності батьків. По-друге, ящик або лотерейний барабан повинен бути прозорим. Я думаю, це не проблема, у нас і вибори проводяться з прозорими скриньками. Головне питання — щоб кожен папірець був однаковим, без позначок і щоб витягувала папірці людина, що представляє батьків», — розповіла Гриневич.»

Читать ещё:  В Николаевском зоопарке во время войны родился редкий леопард — в мире их осталось около сотни (фото)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *