ДЕ ПРАВДА, або чому з людей роблять дурнів?!

Публікуємо без змін  лист, який прийшов на електронну адресу сайту, в питанні бачення проблем переходу в різні форми правління багатоквартирних будинків. 

 ДЕ ПРАВДА, або чому з людей роблять дурнів?!

З 1 травня 2019 року вступає в силу Закон України «Про житлово- комунальні послуги» від

09.11.2017 року №2189-VIII згідно якого, мешканці багатоквартирних будинків повинні зробити вибір в формі управління будинками.

На сьогоднішній день законом передбачено три форми управління будинком:

  1. Управління багатоквартирним будинком власними силами – підходить для маленьких

будинків .

  1. Створити ОСББ та управлятибудинком через власні органи управління або частково

передати функції з управління управителю (управляючій компанії).

3.Без створення ОСББ, передача всіх функцій з управління управителю (управляючій компанії) через рішення місцевих органів влади.

В місті прийнятна друга та третя форми управління.

Однією із самих  вигідних форм управління для власників багатоквартирного будинку, являється друга форма – створення ОСББ, так як вона забеспечує та гарантує участь всіх мешканців будинку в управлінні своїм та колективним майном, та особисто впливати на розподіл коштів, вибирати виконавця робіт, проведення першочергових ремонтів та т.і. У разі не вибрання голови ОСББ із мешканців будинку – правління ОСББ має право найняти управляючу компанію та передати її частину повноважень з обов’язковим контролем останьої. На сьогоднішній день в нашому місті зареєстровано та успішно працює 40 ОСББ, а це третина всіх багатоповерхівок і цей процес не зупиняється. Результати роботи ОСББ бачать всі мешканці будинків де воно було створене. Охайні відремонтовані під’їзди, відеоcпостереження, тротуари, газони, прибирання дворової території, стан підвалів та багато чого іншого, позитивного . При всьому цьому деякі ОСББ не підняли навідь тариф.

Читать ещё:  Увага керівників ОСББ міста Южноукраїнська!

Що сьогодні навязує КП ЖЕУ  – продовження паратизування на платниках комунальних послуг, тільки під другою вивіскою та другою назвою (було КП ЖЕУ, стане УК( управляюча компанія)  ЖЕУ), але різниця не тільки у назві, а і у право власності. Якщо ця організація являється комунальним підприємством і засновником його є міська рада (ми всі), то УК  ЖЕУ це вже приватна компанія і засновником його буде нинішній директор КП  Гульман З.С.

В рекламній листівці КП ЖЕУ вихваляються професіоналізмом, матеріальною базою та іншим. А що ми бачемо насправді – крім вивозу сміття, травки блох та тарганів,  роботи двірника, який працює за мінімальну заробітну плату, по обслуговуванню  двух чи трьох будинків — більше нічого. Замовчує адміністрація і другі форми організації управління будинків, тому, що це  не вигідно Гульман З.С. Саме головне – замовчують, які будуть тарифи та порядок їх формувань. Емісари КП ЖЕУ з усією нахрапистою силою «бомблять» квартири та збирають підписи на чистих папірцях, щоб потім підкласти вигідні для них протоколи і вирішити всі свої питання по «захвату» будинків. Призиваємо мешканців не підписувати пустих папірців, бо вони будуть використані не на користь Вам. Самоорганізовуйтесь та захищайте себе та свою власність!

 

Жителі будинків де вже проведена активна робота, щодо збору підписуй на пустих папірцях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *