Будівництво доріг — це можливість розвитку економіки, якщо уряд боротиметься з відкатами та підвищить вимоги до їхньої якості, – «Наш край»

Замість “закопування” мільярдів гривень у ремонт поганих доріг, Уряд має створити умови, за яких їхнє будівництво працюватиме на розвиток економіки. Про це заявив сьогодні співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

За його словами, уряд має розпочати боротись з відкатами під час будівництва доріг та підвищити вимоги до їхньої якості, тоді українська економіка отримає умови для розвитку.

“Або уряд знову буде закопувати щороку майже 50 млрд грн в ями, або скористається шансом активно розвивати вітчизняну економіку. Для цього влада має розпочати боротися із відкатами та підвищувати вимоги до якості та безпеки доріг, а також збільшити термін їх експлуатації”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що з приходом весни минулорічний ремонт доріг зникнув разом зі снігом.

“Дороги, на які за останні два роки витрачено десятки мільярдів гривень на ремонт та будівництво, замість гарантованих 5 років проіснували лише кілька місяців. Більшість з них досі залишаються без дорожньої розмітки, освітлення, безпечних для пішоходів зон та переходів. Щороку 3,5 тисяч українців гинуть на автошляхах, а економіка зазнає мільярдних збитків”, – повідомив Олександр Мазурчак.

Він відзначив, що якісні дороги – це можливості для розвитку економіки.

«Це покращить транспортне сполучення, зменшить видатки на паливо, ремонт та запчастини, скоротить логістику. Ремонт доріг через залучення десятків суміжних галузей запустить розвиток вітчизняної економіки», – заявив Олександр Мазурчак.

Співголова партії «Наш край» додав, що Кабмін має негайно ухвалити рішення, які б забезпечили українцям нормальні дороги.

“Поки уряд не почне будувати дороги з гарантією на 20 років, наступної весни ми знову будемо латати діри. Кабмін пообіцяв запровадити аудити відремонтованих доріг, щоб змусити підрядників виправити недоліки своєї роботи. Однак досі обіцянки не були виконані!”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Читать ещё:  «Наш край»: Правительство должно отказаться от планов ввести «социальную полицию»

Детальніше читайте на сайті — https://goo.gl/ctSMbg

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *