Резолюція учасників попереджувальної акції протесту Атомпрофспілки

(м. Енергодар, м. Южноукраїнськ, м. Вараш, м. Нетішин, м. Славутич,
м. Жовті Води, м. Кропивницький, м. Чорнобиль)
12.04.2018 року

Ми, учасники попереджувальної акції протесту, висловлюємо обурення несправедливим ставленням до нагальних проблем такої найважливішої для енергетичної незалежності та безпеки України галузі, як атомна енергетика та промисловість.
Атомна генерація забезпечує понад 50 відсотків потреб держави в електроенергії, є базовою для енергосистеми України.
Але високотехнологічне, високорентабельне Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» опинилося у таких умовах, за яких вимушене брати кредити на виконання програм розвитку, підвищення безпеки енергоблоків, виплату заробітної плати. Ми маємо від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) не тариф розвитку, а дискримінаційний тариф виживання.
Внаслідок неконкурентного рівня заробітної плати, відсутності потужної галузевої програми закріплення персоналу та підвищення престижності праці в атомній енергетиці та промисловості втрачається мотивація до роботи в атомній галузі, відбувається відтік кваліфікованого персоналу.
Ми, учасники мітингу, усвідомлюючи персональну відповідальність за безпечну експлуатацію ядерних об’єктів, цілком підтримуємо рішення пленумів та Президії ЦК профспілки, спрямованих на невідкладне вирішення питань по виходу із кризової ситуації.
Тому

МИ ВИМАГАЄМО:

1. Від Прем’єр-міністра України – негайного розгляду на нараді під особистим керівництвом проблемних питань фінансового забезпечення діяльності ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП «СхідГЗК» та інших підприємств ядерної галузі, підвищення престижності роботи і закріплення кваліфікованого персоналу в атомній енергетиці та промисловості України.
2. Від НКРЕКП – припинення «геноциду» по відношенню до ДП «НАЕК «Енергоатом» та встановлення тарифу з урахуванням нагальних потреб:
– підвищення в рази рівня оплати праці працівників з урахуванням європейських стандартів атомно-енергетичного комплексу,
– виконання Програми збереження та розвитку персоналу Компанії,
– суттєвого підвищення рівня соціального захисту,
– забезпечення сталого розвитку Компанії.
3. Від Кабінету Міністрів України:
– негайно вирішити питання ліквідації заборгованості ДП «Енергоринок» перед ДП «НАЕК «Енергоатом» за відпущену електроенергію, яка станом на сьогодні перевищила 12 млрд. 600 млн. гривень,
– затвердження Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу України.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ - АФІША

У разі не реагування на наші вимоги у місячний термін, зобов’язати керівництво Атомпрофспілки провести акцію протесту у місті Києві за солідарної підтримки Європейських глобальних профспілок, членом яких є Атомпрофспілка.

Безпрецедентний рівень відповідальності персоналу
за безпечну експлуатацію ядерних об’єктів
вимагає адекватного, справедливого
ставлення до нас!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *