Южноукраїнське «царське село» планують залишити без централізованого гарячого водопостачання

Котеджне містечко в Южноукраїнську, яке в народі прозвали «царським селом», з наступного року можуть відключити від централізованого гарячого водопостачання. Про це йдеться в оприлюдненому вчора на офіційному сайті проекті рішення міської ради.

У преамбулі документа, розробленого департаментом інфраструктури міського господарства, зазначено, що в результаті обстеження працівниками КП ТВКГ трубопроводів на малоповерховій забудові виявлено систематичні пориви, які призводять до значних непродуктивних витоків гарячої води, що складають щонайменше 67% від обсягів поданих в мережу.

«Фактичні річні витрати за надання послуг з централізованого гарячого водопостачання мешканцям МПЗ складають – 4 172,2 тис. грн. Ці витрати не компенсуються тарифом, до якого включені нормативні витрати, а оплата споживачів житлових будинків МПЗ за надання послуг з централізованого гарячого водопостачання становить у 2018 році (згідно з прогнозними даними) – 137,7 тис. грн. Нормативні питомі витрати теплової енергії з підігріву води для гарячого водопостачання споживачам багатоквартирних житлових будинків становлять 0,08 Гкал/куб.м. В той же час фактичні витрати теплової енергії з підігріву води для споживачів МПЗ становлять 0,76 Гкал/куб.м», – говориться у проекті рішення.

Таким чином надання послуги визнається недоцільним. Розробники документа посилаються на рекомендації нещодавно проведеної аудиторської перевірки щодо зменшення необлікованих втрат води, яке щороку зазнає КП ТВКГ і яке є однією з головних причин його величезних боргів. Також зазначається, що це робиться з метою зменшення необґрунтованого тарифного навантаження на решту мешканців багатоквартирних житлових будинків Южноукраїнська.

Проектом рішення пропонується припинити постачати гарячу воду до малоповерхової забудови уже з 1 лютого наступного року, тобто за 2,5 місяці. При цьому трубопровід буде демонтовано. Мешканцям котеджів надається рекомендація встановити електричні водонагрівачі.

Слід зазначити, що на малоповерховій забудові проживає чимало представників керівного складу ЮУАЕС, з яким у місцевих чиновників останнім часом напружені відносини.

Читать ещё:  Шмыгаля "уйдут" уже этой осенью: названо имя следующего премьера

Джерело Маю Право

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *