На українські дороги повертаються радари

З 28 вересня патрульна поліція почне отримувати лазерний вимірювач швидкості TruCAM для фіксації порушень правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості.

Про це повідомив фахівець з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв на своїй сторінці Facebook.

— Патрульна поліція отримала на руки сертифіковані і повірені «Труками». Крім швидкості, прилад може фіксувати факт порушення правил зупинки або стоянки в прив’язці до часу і простору! А це означає, що при наявності водія буде виписаний штраф. А при його відсутності — евакуація ТЗ на штрафмайданчик!, — зазначив він.

Пересертифікацію TruCAM, також підтвердив директор Департаменту МВС України Артем Шевченко.

«Вони були пересертифіковані. Головний елемент — початок контролю швидкості. Але їх небагато. патрульні невдовзі почнуть ними користуватися», — додав він.

Всі деталі Департамент патрульної поліції НПУ повідомить сьогодні, 28 вересня.

Довідка. TruCAM — лазерний вимірювач швидкості, оснащений режимом відеофіксації. Основна відмінність приладу від «Візира» і йому подібних — він використовує не радіохвилю, а світловий промінь — лазер, який дозволяє зафіксувати перевищення швидкості конкретного автомобілю в потоці транспорту на відстані, що перевищує кілометр. Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає TruCAM, автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1200 метрів.

При роботі в автоматичному режимі (з триноги або з боксу) при перевищенні транспортним засобом ліміту швидкості автоматично робиться фотознімок з відстані близько 70 метрів з фіксацією швидкості, відстані, дати, часу і координат.

При цьому максимальне накопичення становить до 40 тис. фото або 16 тис. відеороликів порушень на одну флеш-карту. В автономному режимі від акумулятора прилад може працювати до 15 годин. Дані вимірювання захищені від видалення та модифікації, адже проводиться опломбування флеш-карти, а також виконуються відповідні протокольні процедури, пов`язані з обігом і зберіганням носіїв суворої звітності.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ШАНОВНІ РЯТІВНИКИ! Міський голова В.Онуфрієнко

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *