ОТМЕНЫ ВОСХОДА СОЛНЦА НЕ БУДЕТ

Попытка Южноукраинского городского совета отрицать факт проведения в Южноукраинске 29 апреля 2017 года общественных слушаний относительно влияния на внешнюю среду поднятия уровня Александровского водохранилища до проектной отметки 20,7 обрела очертания некоего акты – в виде проекта решения, опубликованного на официальном городском сайте.

Однако, как оказалось, анонсированной «отмены восхода Солнца» не будет.

Гора, натужившись, родила мышь.

Само название проекта звучит грозно: «Про не проведеня громадських слухань щодо матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м на території м.Южноукраїнська».

Однако из самого текста будущего шедевра муниципальной мысли следует, что не проводились слушания только «в порядку, визначеному Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Статутом територіальної громади міста Южноукраїнська».

Так никто же с этим и не спорит.

Тысячу раз повторялось и на самих слушаниях и на последней сессии, что 29 апреля проводились слушания в Порядке, предусмотренном Постановлением КМ Украины №771 от 29 июня 2011 года. Касается такой порядок реализации вопросов, предусмотренных ст.51 Закона Украины «Об охране окружающей природной среды».

А есть еще Закон Украины «О регулировании градостроительной деятельности» и общественные слушания, предусмотренные ст.21 этого закона. Порядок проведения таких слушаний предусмотрен Постановлением КМ Украины №555 от 25.05.2011 года.

Общественные слушания, в которых мы все принимали участие, и которые касаются продления срока эксплуатации энергоблоков АЭС, – предусмотрены Законом Украины «О порядке принятия решений о размещении, проектировании, строительстве ядерных установок и объектов, предназначенных для обращения с радиоактивными отходами, которые имеют общегосударственное значение». Там тоже свой Порядок, а проводит такие слушания в нашем городе ГИЯРУ – государственная инспекция ядерного регулирования.

Попытка же автора проекта будущего решения городского совета (выдающегося «правоведа и правдоруба» современности, работающего в городе без году неделю и обещающего всех «разоблачить и посадить») поставить в центр правового обоснования этого «акта нигилизма» Устав громады – улыбнула. До чего децентрализация дошла, Солнце вскоре опять вокруг Земли вращаться станет!

Читать ещё:  ОТДАЙ ЖЕНУ ДЯДЕ…(по следам опубликованного в «Событиях Южноукраинска»).

Заметим, что последнюю редакцию Устава территориальной громады, принятую в марте этого года, готовил тот же юрист, который поставил подпись под обсуждаемым проектом.

Ничего нового в раздел 2.7 Устава «Общественные слушания» тогда не записали, за исключением одного – отдельных депутатов лишили права быть субъектами инициативы проведения слушаний (Помните, в марте 2016 года группе депутатов горсовета отказали в праве инициировать общественные слушания по актуальным вопросам жизни города). Однако ни АЭС, ни любые другие предприятия, ни даже НАЭК никогда не были субъектами, которые могут инициировать общественные слушания на основании Закона «О местном самоуправлении в Украине». Какого заявления от этих предприятий ждет секретарь горсовета?

Слава богу, сегодня и сам городской голова, и исполком, да и горсовет могут инициировать проведение общественных слушаний – на основании своего «родного» закона – по любому вопросу, в том числе, и по этому.

Так инициируйте их. Думаю, ведомство не откажет провести слушания еще раз для особо одаренных.

Однако никто этого не делает. Потому, что никто никого слушать и не собирается.

На сессии же хотят утвердить документ, который трудно охарактеризовать иначе, как образец акта публичного «нормативно-правового онанизма». Несколько минут позора в сессионном зале и никаких правовых последствий.

16.09.2017 Юрий Телятник – специально для Юж-Ньюз.

У К Р А Ї Н А

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА

МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

від _____ ________ 2017 № ____ ПРОЕКТ

_______сесії __________скликання

Про не проведення громадських слухань щодо матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м на території міста Южноукраїнська

Відповідно до ст. 1.2.1 Статуту територіальної громади міста Южноукраїнськ, Статут територіальної громади міста Южноукраїнськ (далі – Статут), є місцевим нормативно-правовим актом, який встановлює в межах Конституції і законів України права, свободи і обов’язки жителів міста Южноукраїнська, повноваження територіальної громади міста, механізми здійснення місцевого самоврядування, регулює відносини між територіальною громадою міста та міською владою, визначає організаційні, матеріальні і фінансові основи місцевого самоврядування на території міста, а також регулює інші питання, віднесені чинним законодавством України до компетенції місцевого самоврядування.

Читать ещё:  Хор геев из США исполнил песню «Мы идем за вашими детьми»

Взаємовідносини органів та посадових осіб місцевого самоврядування з органами державної влади, установами, підприємствами і організаціями врегульовані главою 1.3. Статуту. Зокрема, згідно ст. 1.3.3. Статуту, взаємовідносини органів і посадових осіб місцевого самоврядування з підприємствами, установами і організаціями, що перебувають на території міста базуються на суворому дотриманні законодавства і визначаються формою власності підприємств, установ і організацій. З підприємствами, установами і організаціями, які не перебувають у комунальній формі власності міської громади, органи та посадові особи місцевого самоврядування будують свої відносини на договірній та податковій основі.

Згідно приписів ст. 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальна громада має право проводити громадські слухання, під час яких члени територіальної громади можуть порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення. Порядок організації громадських слухань визначається Статутом територіальної громади.

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 23.03.2017 №567 затверджено Статут територіальної громади міста Южноукраїнська в новій редакції, главою 2.7. якого визначено порядок проведення громадських слухань на території міста Южноукраїнська та затверджено Положення про громадські слухання та покладено обов’язок організації проведення громадських слухань на секретаря міської ради, у випадку надходження належним чином оформленої ініціативи про проведення таких слухань.

Станом на дату підготовки проекту рішення, на адресу Южноукраїнської міської ради та безпосередньо секретаря Южноукраїнської міської ради ні від Відокремленого підрозділу Южно-Українська АЕС, ні від ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» не надходили пропозиції /клопотання/, заяви про ініціювання громадських слухань щодо матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м.

Виходячи з викладеного, відповідно до ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», маючи на меті забезпечення безпеки мешканців міста Южноукраїнська, міська рада

Читать ещё:  У Южноукраїнську відсвяткували День захисту дітей. Фото.

В И Р І Ш И Л А :

  1. Інформувати територіальну громаду міста Южноукраїнська та інших зацікавлених осіб про те, що громадські слухання щодо матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м в порядку, визначеному Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Статутом територіальної громади міста Южноукраїнська, на території міста Южноукраїнська не проводились.

  2. Взяти до відома інформацію Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради щодо матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м.(додається)

  3. Інформувати ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» про необхідність дотримання вимог чинного в Україні законодавства та Статуту територіальної громади міста Южноукраїнська під час розробки та узгодження проекту щодо підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки + 20,7м.

  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги та інших питань (Бабич) та постійну комісію міської ради з питань регулювання земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища та зовнішньоекономічної діяльності (Палій) та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

Міський голова В. К. Пароконний

Миськів С.О.

5-59-98

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *