БУЗЬКИЙ ГАРД — ЗБЕРЕГТИ ТА РОЗШИРИТИ

Національний природний парк «Бузький Гард» створений Указом Президента  України від 30.04.2009 № 279/2009. Проект створення національного природного парку (НПП) «Бузький Гард» розроблений у 2005 році та доопрацьований у 2008 році. Проте під час тривалого і складного процесу погодження значна частина урочища Гард зокрема в межах Южноукраїнська не включена до складу НПП.

Дорученням президента України від 31.10.12 № 1-1/2988 передбачено розширення національного природного парку «Бузький Гард» за рахунок територій які раніше не увійшли до його складу.

07 серпня 2018 року Міністерством екології та природних ресурсів України проведено нараду з питань що стосуються розширення території Бузького Гарду  під головуванням директора Департаменту екомережі та природно — заповідного фонду Віктора Кліда.

Участь у нараді прийняли — в.о. директора НПП «Бузький Гард» Артамонов В.А., в.о.начальника Управління екології та природних ресурсів  Миколаївської  обласної державної адміністрації  Мац, Д.А., начальник управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради Майстренко Л.П., представники Державно агентства лісових ресурсів України та Держгеокадастру України.

В ході обговорення питання щодо розширення НПП «Бузький Гард» акцентувалась увага на необхідності виконання в найкоротші терміни Доручення Президента України та максимального включення територій до природно-заповідного фонду України з метою збереження природних, археологічних, історичних, культурних цінностей та недопущення їх знищення в процесі несанкціонованої господарської діяльності яка проводиться на окресленій території.

Місто Южноукраїнськ розташоване на території унікальних природних ландшафтів, де добре збереглися цілинні степові та наскельні комплекси, тому обов’язок кожного докладати максимум зусиль для збереження цих унікальних територій та приймати активну участь у вирішенні питань що стосуються не тільки громади міста Южноукраїнська а й усієї держави.

 

Читать ещё:  Теленовини ЮУАЕС від 04 09 2020 Повний випуск

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *