Гройсман назвав головним завданням підвищення середньої зарплати до 10 тис. грн до кінця року

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що до кінця 2018 року середня зарплата в країні збільшиться до 10 тис. грн, оскільки це є «одним з ключових індикаторів економічного зростання».

«Головний пріоритет — середня зарплата. І цей показник ми хочемо довести до 10 тис. грн. Це реальна історія. Зараз зарплати вже понад 8 тис. грн», — заявив Гройсман, якого цитує прес-служба Кабінету міністрів.

 

Для цього, зазначив він, уряд проводить дерегуляцію та боротьбу з тіньовими схемами. «У нас мета одна — Україна повинна бути сильною», — підсумував Гройсман.

Відзначимо, що раніше прем’єр заявляв, що економічна ситуація в Україні поки не дозволяє Кабміну підвищити рівень мінімальної заробітної плати до 4,2 тис. грн. Але в той же час він розраховує, що середня заробітна плата в 2018 році все одно може бути досягнута на рівні 10 тис. грн.


З 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата в Україні підвищена до 3723 грн в місяць.

Президент Петро Порошенко заявляв, що мінімальну зарплату підвищать до 4100 грн. Однак через кілька днів Кабмін відповів, що таких розрахунків ще немає, а підвищення можливе лише за умови економічного зростання.

Джерело

Читать ещё:  На сколько должны вырасти зарплаты учителей: Гройсман назвал цифры

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *