Колаборантів не меншає: стало відомо, скільки справ за місяць відкриває поліція

В Україні станом на 174 день війни не спостерігається зменшення виявлених Нацполіцією фактів колаборації.

Про це під час брифінгу в Укрінформі  повідомила  речник Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва.

«Зменшення виявлених Національною поліцією фактів колаборації на сьогоднішній день не спостерігається. У середньому за місяць налічується в ЄРДР близько 160 цих фактів» , — заявила Матвєєва.

При цьому, щодо колабораціонізму спікер МВС заявила, що згідно з даними ЄРДР, у провадженні Нацполіції знаходилося з початку вторгнення росії на територію України і досі загалом 1200 кримінальних проваджень.

Повідомляється, що перебуваючи на Прикарпатті, колаборантка поширювала в інтернеті проросійські гасла та закликала відновити СРСР.

За її словами, з них 549 справ було заведено за такими фактами, як публічне заперечення збройної агресії Росії проти України, публічні заклики до підтримки рішень і дій Росії, до співпраці з Росії, до невизнання державного суверенітету України на тимчасово захоплених територіях України і т.п. буд.

«627 справ було порушено за фактами добровільного зайняття громадянами України посад, незаконно створених на тимчасово окупованих територіях, а також в окупаційній адміністрації Росії, або щодо добровільного обрання до таких органів тощо». , – зазначила представниця МВС.

Водночас, вона наголосила, що із цих 1200 кримінальних проваджень у ході досудового розслідування 199 особам було повідомлено про підозру.

За інформацією МВС, ці люди переважно є: представниками держорганів та органів місцевого самоврядування – 6; експрацівниками правоохоронних органів – 4; представниками ТОВ чи ФОП – 3; цивільними – 166.

«За результатами розслідування у 101 кримінальному провадженні матеріали щодо підозрюваних було направлено до суду. Найбільше у таких областях, як Житомирська – 33, Сумська – 15, Київська – 10» , — підсумувала Матвєєва.

 

slovoidilo.ua

Читать ещё:  Повышение пенсионного возраста: кого добьет власть своими идеями

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *