Окупанти обстріляли Миколаївську область з танків та артилерії різних калібрів, — Генштаб

На Сумщині ворог із ствольної артилерії обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Ворожба, Мезенівка, Павлівка та Білопілля, а на Чернігівщині — неподалік села Логи. Значну увагу окупанти приділяють повітряній розвідці БПЛА. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у четвер, 11 серпня.

У Харківському напрямку ворог зазнав вогняної поразки з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Рідне, Прудянка, Слатине, Нове, Російська Лозова, Петрівка, Українка, Перемога, Баранівка, Чепіль, Одноробівка, Печеніги та Слобожанське. Завдав авіаційних ударів біля Ртищівки та Старого Салтова.

На Слов’янському напрямі зафіксовано обстріл біля Карнаухівки, Мазанівки, Великої Камишевахи, Довгенького, Нової Дмитрівки, Грушувахи та Норцівки, а авіаудар — недалеко від Залимана.

На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ та зайняти вигідні рубежі для подальшого відновлення наступу у містах Краматорськ та Бахмут. З метою сковування дій та недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрями завдає вогневої поразки підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення.

На Краматорському напрямку обстріляно райони Пришиба, Сіверська, Григорівки та Верхньокам’янського.

Окупанти безуспішно намагалися покращити тактичне становище неподалік Григорівки, Верхньокам’янського та Івано-Даріївки. Ворог відкинуто назад.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії території в районах населених пунктів Бахмут, Костянтинівка, Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Яківство, Кодема та Курдюмівка. Задіяв авіацію для завдання ударів неподалік Вимки, Спірного, Бахмута, Соледара і Зайцева.

Ворог, штурмовими діями, намагався прорвати оборону наших військ і просунутися у напрямах Яківлєвки, Бахмутського, Зайцева, Вершини та Дачі. Українські воїни завдали окупантам втрат і змусили до втечі.

На Авдіївському напрямку артилерійські обстріли ворога були націлені в райони населених пунктів Мар’їнка, Нетайлово, Авдіївка, Опитне та Красногорівка. Окупанти також завдали авіаційних ударів поблизу Авдіївки та Мар’їнки.

Читать ещё:  ЗСУ знищили штаб окупантів у Щасті

Ворог намагався вести штурмові дії у напрямках Мар’їнки та Пєсков, успіху не мав, зазнав втрат і відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли фіксувалися біля Новомихайлівки, Токмачки, Шевченка, Новояковлівки, Гуляйпільського, Великої Новосілки, Вугледара, Золотої Ниви, Орєхова, Времівки, Бурлацького, Ольговського та Кушугума. Авіація ворога діяла поблизу Новомихайлівки, Пречистівки, Золотої Ниви, Щербаків та Полтавки.

Окупанти зазнали втрат і відійшли під час спроби штурму у напрямку Павлівки.

На Південнобузькому напрямі ворог основні зусилля зосереджують на недопущенні просування підрозділів Сил оборони України вглиб тимчасово зайнятої ним території.

Обстріляло з танків та артилерії різних калібрів місто Миколаїв, а також райони населених пунктів Прибузьке, Лимани, Галицинове, Зоря, Олександрівка, Шевченкове, Новомиколаївка, Кисельівка, Любомировка, Поляна, Андріївка, Зелений Гай, Березнегувате, Лепетиха, Іванівка. Противник завдав авіаударів неподалік Андріївки, Новогригорівки, Лозового та Білої Криниці. Активно веде повітряну розвідку БПЛА.

В Акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує підтримувати дії наземного угруповання військ, виконувати завдання щодо блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураження військових об’єктів та елементів інфраструктури у глибині території України.

У готовності до застосування перебувають два носії крилатих ракет морського базування «Калібр».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *